Βάσεις για συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή έβαλε ο δήμαρχος
Κοινωνία

Βάσεις για συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή έβαλε ο δήμαρχος

Με τη διοίκηση της Ελληνογαλλικής Σχολής συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης  Σταθόπουλος προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας στους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικών δομών του Δήμου, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Βάσεις για διαρκή δημιουργική συνεργασία

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» (Lycée Francohellénique «Eugène Delacroix») μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του γενικού διευθυντή της Σχολής προς τον νέο δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.

Η ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, η συστηματική κοινοποίηση των δράσεων μεταξύ της Σχολής και του Δήμου, η δυνατότητα φιλοξενίας αθλητικών δομών του Δήμου και ερασιτεχνικών σωματείων στους χώρους της Σχολής, η παραχώρηση του αμφιθεάτρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων του Δήμου, όπως και η στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου ήταν μερικοί από τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συζήτηση. Εκτενής αναφορά και ενημέρωση έγινε επίσης για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περίμετρο της Σχολής, για νέες σημάνσεις ενόψει λειτουργίας της πεζογέφυρας «Γελαδάκη» τους προσεχείς μήνες, για την ανάγκη διαμόρφωσης των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου ιδιοκτησίας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου έναντι της εισόδου του σχολείου, όπως και για την ανάγκη διάνοιξης της οδού Μεγαλόχαρης.

Σε κλίμα ιδιαίτερα θετικό και φιλόξενο μπήκαν οι βάσεις για μία πιο δημιουργική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την επίλυση καίριων θεμάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα της περιοχής, την ποιότητα ζωής, τη συνεργασία στις εκδηλώσεις και την παραγωγή πολιτιστικού έργου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, η αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελισάβετ Πετσατώδη, η προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αλεξάνδρα Παλαμάρη και ο συγκοινωνιολόγος του Τμήματος Υποδομών Κωνσταντίνος Σπαθόπουλος. Τη διοίκηση της Σχολής εκπροσώπησαν ο γενικός Διευθυντής Μ. Bernard Luyckx, ο Οικονομικός Διευθυντής Μ. Bernard Blondin, η Υποδιευθύντρια Mme Veerle Henninot, ο διευθυντής του Γαλλικού Δημοτικού Guy Rossignol, ο υπεύθυνος Σχολικής Ζωής Henry Pastol και οι δυο διευθυντές του Ελληνικού Τμήματος Κωνσταντίνος Μπουμπούκης και Ζωή Πολυμεροπούλου.

Ο Δήμαρχος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet