Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελισσίων Πεντέλης η Αφρ. Κτενά
Φωτογραφία: 902.gr
Κοινωνία

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελισσίων Πεντέλης η Αφρ. Κτενά

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στα Μελίσσια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Μελισσίων-Πεντέλης, Απογόνων και Φίλων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού.

Στην κατάμεστη αίθουσα και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Γυναίκες μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπία της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης Σπύρος Κωνσταντάς και η υποψήφια βουλευτής της Β’ Αθήνας του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Αφροδίτη Κτενά ανέφερε:

«Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε σας και στους αγαπημένους σας. Η χρονιά που πέρασε ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά, πυκνή σε εξελίξεις, εδώ και διεθνώς.

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Επιστροφή στην “κανονικότητα” εδώ. Με ακρίβεια που εξανεμίζει μισθούς και συντάξεις, διαλυμένα συστήματα ΠΦΥ και ΔΦΥ, γονατισμένα νοσοκομεία και προσωπικό, ελλείψεις σε φάρμακα.

Με επίσημη ανεργία σταθερά πολύ πάνω από 10% , 17% για τους νέους πτυχιούχους. Με ευελιξία κι άγρια εκμετάλλευση σε χώρους δουλειάς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις κι ωράρια λάστιχο. Με πλειστηριασμούς. Με Πάτση και Χειμάρα στη Βουλή, Καϊλή στην Ευρωβουλή.

Με τρομοκρατία και καταστολή. Εμπόδια στην απεργία, στον συνδικαλισμό (ψηφοφορίες). Προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων. Συνακροάσεις, επισυνδέσεις, κοινώς φακέλωμα με νέες τεχνολογίες: “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”.

Έργα και ημέρες της Ν.Δ. που παρέλαβε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέλαβε από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που παρέλαβε από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ, που παρέλαβε από ΠΑΣΟΚ κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

Αυτά από τη μια μεριά. Από την άλλη η χρονιά που πέρασε είχε και φωτεινές στιγμές. Τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ στην ομιλία του Ζελένσκι και των Αζοφικών ναζί. Η Πρωτομαγιά με τους απεργούς της COSCO Οι ΣΣΕ σε efood και COSCO. O ανυποχώρητος αγώνας των απεργών της ΛΑΡΚΟ και στη Μαλαματίνα. H ανάκληση των απολύσεων στα Λιπάσματα Καβάλας. H Πανεπιστημακή Αστυνομία που διώχθηκε από τους φοιτητές. Το κύμα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Αυτές οι φωτεινές στιγμές είχαν όλες τη σφραγίδα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ μας καλεί να κάνουμε αυτές τις φωτεινές στιγμές πολλές. Για να πάρει ανάσα ο λαός μας κι ο τόπος. Σήμερα με τον αγώνα μας να φτάσει σε όλο και περισσότερους το κάλεσμα του ΚΚΕ, αύριο με την ψήφο μας στις βουλευτικές, μεθαύριο στις αυτοδιοικητικές, κάθε μέρα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός. Δυνατός λαός σημαίνει αδύναμες κυβερνήσεις – να σκέφτονται 2 και 3 φορές τι να νομοθετήσουν, πώς θα τα εφαρμόσουν.

Δεν έχω το ανάστημα να μιλώ εγώ σε σας γι’ αγώνες. Εσείς μας μάθατε κι εμείς πατάμε στα βήματά σας. Τίποτα δε χαρίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο που χαράξατε.

Μόνοι τους και όλοι μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet