Ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο χορηγεί ο Δήμος Πεντέλης σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο χορηγεί ο Δήμος Πεντέλης σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Πεντέλης στέκεται στο πλευρό των μαθητών και τον γονέων τους, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης.

Ειδικότερα, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, με επιστολή της προς τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου, ζητά να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών οι οποίοι δεν διαθέτουν είτε τον εξοπλισμό (Η/Υ, ταμπλέτα κ.λπ.), είτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Η κ. Κεχαγιά σε σχετική δήλωσή της επί του θέματος, αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

»Με τη βοήθεια των διευθυντών των σχολείων τους καταγράφουμε και θα τους παρέχουμε tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

»Ως Δήμος, από την πρώτη στιγμή -και σε αρκετές περιπτώσεις νωρίτερα και από τα ευρύτερα μέτρα- στεκόμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

»Είμαστε δίπλα στην κάθε οικογένεια, στον κάθε γονιό και ιδιαίτερα στους μαθητές, που πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο διδασκαλίας, ο οποίος -όπως διαπιστώνουμε- δεν είναι προσβάσιμος σε όλους.

»Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, αυτό σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet