Τιμήθηκαν οι ήρωες των Αλησμόνητων Πατρίδων
Κοινωνία

Τιμήθηκαν οι ήρωες των Αλησμόνητων Πατρίδων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2014, στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων η ετήσια εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Στην εκδήλωση για την τραγική επέτειο παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Κώστας Μανιάτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΜΑΖΙ Νίκος Τόλιος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μούστρης, Βασίλης Μπούρας και Άντα Μπούσουλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Βορέας και Παναγιώτης Γκατζόλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Απόστολος Φραντζής και Εύη Ευαγγελίου, οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Ηπειρωτών Μέλισσα Ευάγγελος Παλαιοδήμος και Πολιτιστικού Μικρασιατικού Συλλόγου Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε Βασίλης Ροσταδάκης, εκπρόσωποι σχολείων και φορέων της πόλης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης κατά την ομιλία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατήγγειλε τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου επισημαίνοντας ότι: «Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν, οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι νεκροί. Τέτοιες στιγμές είναι ανάγκη οι λαοί να βγαίνουν μπροστά από τις ηγεσίες τους διακηρύσσοντας αγωνιστικά τα αυτονόητα».

Κλείνοντας δε την ομιλία του, ο δήμαρχος δήλωσε:

«Θα κρατήσουμε τη μνήμη της γενοκτονίας αιώνια περνώντας την από γενιά σε γενιά.

Θα στηρίξουμε ως θεσμοί και Έλληνες μαζί με την ποντιακή κοινότητα την τεράστια Ελληνική Ποντιακή πολιτιστική κληρονομιά που κληρονομήσαμε.

Θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Θα αντισταθούμε στην καταστροφική λήθη που η σιωπή μας στηρίζει.

Αιώνια η μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής γενοκτονίας, ζήτω ο απανταχού Ποντιακός Ελληνισμός».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet