Δήμος Πεντέλης: Ευαισθητοποίηση για την προστασία αδέσποτων ζώων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Ευαισθητοποίηση για την προστασία αδέσποτων ζώων

Την ευαισθητοποίηση όλων στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων ζητεί ο Δήμος Πεντέλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Η Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων γιορτάζεται 4 Απριλίου κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι σήμερα με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ΖώωνΗ ημέρα αυτή έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για τον σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες. Η μέριμνα του Δήμου Πεντέλης για τα αδέσποτα ζώα δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη μέρα, αλλά αποτελεί μέρος ενός διαρκούς αγώνα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί κάθε χρόνο.

Το πρόβλημα των αδέσποτων μας αφορά όλους. Πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν στον δρόμο λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους, ενώ η ιδέα του να «καθαρίσουμε» τη γειτονιά μας από τα αδέσποτα είναι ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίζει έντονα.

Η μέρα αυτή ας είναι η αφορμή για ευαισθητοποίηση όλων ώστε με τη σωστή ενημέρωση, την παιδεία, τις στειρώσεις, την υιοθεσία και τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες να συμβάλλουμε σημαντικά στη λύση του προβλήματος και στη προαγωγή της φιλοζωίας.

Σύμφωνα με έρευνες η προσφορά των κατοικιδίων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας υγεία είναι μεγάλη. Τα ζώα δεν μας ζητάνε κάτι δύσκολο. Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μα πάνω απ΄ όλα λίγο ενδιαφέρον, ένα χάδι, λίγη αγάπη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet