Δημοτική Συμμαχία: Η δήμαρχος Πεντέλης στερείται νομιμοποίησης εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική

Δημοτική Συμμαχία: Η δήμαρχος Πεντέλης στερείται νομιμοποίησης εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την παράταξη Συμμαχία Πολιτών «η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της 30ης Ιουνίου 2020 άφησε βαθιά πληγωμένη την εικόνα της δημάρχου και κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί νομικά, ηθικά, αριθμητικά, πολιτικά να παίρνει αποφάσεις και να δεσμεύσει τον Δήμο, μέσα από τις διαδικασίες ενός υφιστάμενου του Δημοτικού Συμβουλίου οργάνου, της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ο νόμος δίνει πλειοψηφία στη δήμαρχο».

Πολύ περισσότερο, δε, σημειώνει η παράταξη, «δεν νομιμοποιείται να δεσμεύει τον Δήμο με πολυετείς συμβάσεις των οποίων η σκοπιμότητα απορρίπτεται από την πλειοψηφία», ενώ προσθέτει ότι «σε τέσσερις πολιτικές μάχες μείζονος σημασίας, το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, και συγκεκριμένα στο θέμα ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στον καθορισμό των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς (μηδενικά στην πρόταση της αντιπολίτευσης) και στην συγκρότηση της επιτροπής δημοπρασιών η ενωμένη αντιπολίτευση πέρασε καθαρά με ευρεία πλειοψηφία τις δικές της προτάσεις».

Είναι προφανές πλέον, συνεχίζει η Δημοτική Συμμαχία, «ότι η δήμαρχος στερείται νομιμοποίησης και πρέπει να προβληματιστεί ακόμη περισσότερο για το πώς θα προχωρήσει, γιατί αυτή βάσει νόμου έχει την ευθύνη διοίκησης», ενώ όπως συμπληρώνει «με τον εκλογικό νόμο του περασμένου Μαΐου δεν ανεδείχθη δημοτική αρχή για να διοικήσει, αλλά Δημοτικό Συμβούλιο και δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή για να συνθέσει και να βρει τις λύσεις».

Επιπροσθέτως, ο συνδυασμός αναφέρει ότι «οι λύσεις πρέπει να είναι  πολιτικές και όχι μικροπολιτικές. Λύσεις που να διέπονται από πολιτικό ήθος και να κρατούν τα πολιτικά ήθη στην τοπική κοινωνία σε αποδεκτά επίπεδα και όχι λύσεις που καταρρακώνουν τα πολιτικά ήθη και έχουν καταδικασθεί στην συνείδηση του λαού».

Μικρός ο τόπος και όλοι γνωριζόμαστε

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όσο και αν ψάχνει για ρωγμές στην αντιπολίτευση “πλανάται πλάνην οικτράν”. Στη δική της παράταξη, όπως έσκασε η βόμβα της αποκάλυψης στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρχισαν νωρίς με εσωτερικά email τα όργανα της αμφισβήτησης. Η δε εικόνα που παρουσίασαν τα μέλη της συνδιοίκησης σε ορισμένες ψηφοφορίες δεν απέχει και πολύ από αυτής μιας διαλυμένης διαδήλωσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet