Ι. Μητρόπουλος: “Ο Μ. Γραφάκος παλεύει για το καλό της πόλης”
Πολιτική

Ι. Μητρόπουλος: “Ο Μ. Γραφάκος παλεύει για το καλό της πόλης”

Όπως πρώτο έγραψε το enypografa.gr (Στήριξη Γ. Μητρόπουλου στον Μ. Γραφάκο) κοινοποιήθηκε πριν από λίγο η δήλωση στήριξης του πρώην δημάρχου Μελισσίων Ιωάννη Μητρόπουλου στην παράταξη του κ. Μανώλη Γραφάκου ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μελισσίων-Νέας Πεντέλης-Πεντέλης. Στη δήλωσή του, ο κ. Ι. Μητρόπουλος αναφέρεται στην πολιτική της νυν δημοτικής αρχής, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά “τίποτε δε θα μείνει που να θυμίζει το πέρασμά της από τον Δήμο”.

ΔΗΛΩΣΗ Ιωάννη Μητρόπουλου, τ. Δημάρχου Μελισσίων

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε πρωτόγνωρο πολιτικό τοπίο. Η υποχώρηση της επιρροής των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας και η απαγκίστρωση πολλών υποψήφιων Δημάρχων απ΄ αυτά, η ρευστότητα που παρατηρείται στα πολιτικά πράγματα, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό τοπίο, δίνουν τη δυνατότητα εμφάνισης δημοτικών συνδυασμών συγκροτούμενων από ετερόκλητες δυνάμεις και πρόσωπα. Τώρα ιστορία γράφουν οι παρέες, και ως βάση των επιδιώξεων δεν λείπει η ικανοποίηση ματαιοδοξιών, μικροσυμφερόντων, καρεκλοθηρείας και βεντετισμού. Βλέπει κανείς συμπαρατασσόμενα πρόσωπα που μέχρι πρόσφατα αλληλοϋβρίζονταν και αλληλοκατηγορούνταν.

Στον Δήμο μας η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αναλώθηκε στην τριετία που πέρασε στην αδιέξοδη δικαστική διαμάχη με τον προηγούμενο Δήμαρχο, τις καταγγελίες και την επικοινωνιακή τακτική. Κανένα έργο όμως στην πόλη και πενιχρή έως ανύπαρκτη εισροή πόρων από κάθε πηγή. Τίποτε δε θα μείνει που να θυμίζει το πέρασμά της από τον Δήμο. Αντ΄ αυτού, παρατηρήθηκε μια προσπάθεια απαξίωσης, υποβάθμισης ή αμνησίας όσων έχουν γίνει. Τα σχολεία κάθε βαθμίδας και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα κολυμβητήρια, τα γήπεδα, τα γυμναστήρια, τα πολιτιστικά κέντρα, οι ασφαλτοστρώσεις, οι εντάξεις περιοχών στο σχέδιο, το νεκροταφείο, οι αποχετεύσεις θεωρήθηκαν ξεχασμένα αυτονόητα. Πάνω απ΄ όλα όμως η προστασία του δάσους Παπαδημητρίου, επίτευγμα κολοσσιαίο και πρωτόγνωρο, που κινδυνεύει να ακυρωθεί εξ αιτίας της αβουλίας, της αναβλητικότητας ή άλλων επιλογών της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Χάθηκε απαράδεκτα πολύς, αν όχι όλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατάκτησης αυτής και η απόκτηση της έκτασης από τον Δήμο.

Δεν μπορώ να είμαι αδιάφορος με την παραπάνω κατάσταση. Ψύχραιμα σταθμίζοντας τα δεδομένα και με αίσθημα αυτοσεβασμού και υπευθυνότητας απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της που για 20 χρόνια με τίμησαν ως πρώτο πολίτη της, επιλέγουμε -τόσον εγώ όσο και ο ευρύτερος πυρήνας συνεργατών μου, που για πολλά χρόνια συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες για αυτή την πόλη- να στηρίξουμε την προσπάθεια της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με την οποία συμπορευόμαστε με επικεφαλής τον Μανώλη Γραφάκο, με την ελπίδα, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι θα συνεχίσει να παλεύει για το καλό της πόλης και των πολιτών και δεν θα αναλωθεί σε στείρες διαδικασίες κυνηγιού μαγισσών και πλήρους απραξίας.

Τη βεβαιότητά μας αυτή τη στηρίζουμε όχι μόνο στη συγκρότηση και την εμπειρία του Μανώλη Γραφάκου, αλλά και στην επιβεβαιωμένη στάση του ως Δημάρχου και ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπηρετεί και να στηρίζει την ίδια πολιτική στα μεγάλα θέματα που εγώ και οι συνεργάτες μου για δεκαετίες ακολουθήσαμε, καθώς και στην ενεργό παρουσία και συμπόρευση πολλών καταξιωμένων συνεργατών μου, που θα εξακολουθούν κοντά του να εγγυώνται τη συνέχιση αυτής της δημιουργικής και προοδευτικής πορείας μας στον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet