Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Λέμε ΟΧΙ στον εθνικισμό και στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Λέμε ΟΧΙ στον εθνικισμό και στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

«Λέμε ΟΧΙ στον εθνικισμό και στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή συμμετοχή πολιτικών του Δήμου Πεντέλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, καθώς και με την κατάθεση από τον δημοτικό σύμβουλο Βλάσση Σιώμο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης κειμένου κατά της Συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Τη «δόξα» του Πατούλη που έσπευσε να συγκαλέσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής φαίνεται ότι ζήλεψαν ορισμένοι στον Δήμο Πεντέλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολιτείας κ. Σιώμος, κατέθεσε στο Δ.Σ. της Πεντέλης ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διάχυτο από εθνικιστικές θέσεις. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του συνδυασμού Πεντέληθεν του κ. Κατσικογιάννη με μισθωμένα λεωφορεία στο γνωστό συλλαλητήριο.            

  • Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους να δουν πίσω από τους αποπροσανατολιστικούς καυγάδες, πίσω από τις εθνικιστικές κραυγές και τα αλυτρωτικά συνθήματα.
  • Να καταδικάσουν όσους με τη στάση τους καλύπτουν ή ξεπλένουν την εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλους ακροδεξιούς, ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και του φασισμού.
  • Να αξιοποιήσουν ως ένα ακόμα κριτήριο καταδίκης και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συνδυασμών και περιφερόμενων υποψήφιων που ρίχνουν με τη στάση τους νερό στον μύλο του εθνικιστικού παροξυσμού, αλλά και των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών.

Επισημαίνουμε πως η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων ευρώ-ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.

Λέμε ΟΧΙ:                

  • στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
  • στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
  • στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Λέμε ΝΑΙ:

  • στη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet