Νέα αντιπολιτευτική σφήνα του Άγγ. Παλαιοδήμου – Μιλά για εσωτερικό δανεισμό μέσω του ειδικού τέλους στα Μελίσσια
Πολιτική

Νέα αντιπολιτευτική σφήνα του Άγγ. Παλαιοδήμου – Μιλά για εσωτερικό δανεισμό μέσω του ειδικού τέλους στα Μελίσσια

«Αντιπολιτευτικά» βγαίνει, για άλλη μια φορά, στη διοίκηση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, την οποία ωστόσο στηρίζει, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος.

Αυτή τη φορά, στο «στόχαστρό» του μπαίνει το ανταποδοτικό τέλος 0,50€τ.μ., που είχε επιβληθεί το 2007 στον πρώην Δήμο Μελισσίων για έργα και απαλλοτριώσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης, αλλά και κοινωφελείς χώρους που θα στεγάσουν παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή στη διαδικασία επιβολής του, ο κ. Παλαιοδήμος υποστηρίζει ότι υπάρχει «κατ’ εξακολούθηση χρήση των εσόδων του ανταποδοτικού τέλους 0,50€/τ.μ. για άλλους σκοπούς και η δημιουργία του σχετικού ελλείμματος ( -2.250.944,46€)», που «μόνο ως διαχρονικός εσωτερικός δανεισμός μπορεί να χαρακτηριστεί», ενώ κάνει λόγο για «υποχρέωση αποκατάστασής του στο ακέραιο και μηδενισμού του σχετικού ελλείμματος».  

Τέλος, ο κ. Παλαιοδήμος τονίζει ότι, εν αναμονή της ψήφισης του Ισολογισμού του Δήμου Πεντέλης για το 2019, «η οποία έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση προς διαβούλευση με όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τον μηδενισμό του ελλείμματος του ανταποδοτικού τέλους 0,50€/τ.μ. σε βάθος επταετίας  (έως το τέλος του 2027, οπότε και σταματάει η είσπραξή του), καθώς και την ορθή αξιοποίησή του με αγορά γης στα Μελίσσια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet