«Ρήγμα» στη διοίκηση Πεντέλης για τον ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων – Διαφοροποιείται η παράταξη Πεντέλη 2020
Κοινωνία

«Ρήγμα» στη διοίκηση Πεντέλης για τον ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων – Διαφοροποιείται η παράταξη Πεντέλη 2020

Ξεκάθαρη θέση κατά της λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον χώρο του κοιμητηρίου Μελισσίων παίρνει η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020-Έξυπνη Δημοκρτική Πόλη, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελο Παλαιοδήμο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα.

Όπως προαναγγέλλει ο κ. Παλαιοδήμος, «σύσσωμη» η δημοτική ομάδα του θα καταψηφίσει τα συγκεκριμένα σχέδια, γεγονός που βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου, στην οποία και συμμετέχει η παράταξη Πεντέλη 2020…

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

Για ακόμα μια φορά, η κεντρική εξουσία παίρνει αιφνιδιαστικές αποφάσεις που καταργούν την έννοια του αυτοδιοίκητου ενός Δήμου. Με τροπολογία (625/66 03-12-2020 – https://tinyurl.com/tropologia-sma), που πέρασε την τελευταία στιγμή μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», εγκρίθηκε η θέση προσωρινής λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), σε εδαφικό τμήμα εντός της ευρύτερης έκτασης του κοιμητηρίου Μελισσίων, επιφάνειας 10.441,54τ.μ.

Ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ήταν ο πρώτος που επίσημα ανέδειξε το θέμα (06/12/2020), ζητώντας έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων για ενημέρωση – συζήτηση, διαβούλευση και έκφραση γνώμης, για ένα ουσιώδες θέμα που αγγίζει και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης μας.

Είναι αυτονόητο ότι ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ θα σταθεί ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ που απέχει παρασάγγας από τις αρχές και τις προγραμματικές του θέσεις καθώς:

  1. Δεν είναι ΠΡΑΣΙΝΗ, αφού η προστασία του Πεντελικού όρους και των ρεμάτων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.
  2. Δεν είναι ΕΞΥΠΝΗ, αφού το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα (σελ. 142-145 ΦΕΚ 245/Α/2020) αναγράφει ως παρατηρήσεις όλες τις αποτρεπτικές νομοθετικές διατάξεις για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου, δηλαδή ότι:
    1. Έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέος στην ανάρτηση των δασικών χαρτών.
    1. Εμπίπτει εντός Α ΖΩΝΗΣ προστασίας Πεντελικού ΦΕΚ 755/Δ/1988.
    1. Εμπίπτει εντός Α ΖΩΝΗΣ προστασίας ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου ΦΕΚ 659/Δ/1995.
  3. Δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού αποτελεί ευθεία παρέμβαση υπουργικών γραφείων στο αυτοδιοίκητο του Δήμου Πεντέλης, καθώς ουδέποτε ζητήθηκε σχετική γνωμοδοτική απόφαση τόσο από το Κοινοτικό Συμβούλιο Δ.Κ. Μελισσίων όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πεντέλης.

Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι ΣΥΣΣΩΜΗ η Δημοτική μας Ομάδα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης στις 21/12/2020, όπου θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ την ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελισσίων (απόφαση 27/2020 – https://tinyurl.com/sma-koinotiko):

  1. ΚΑΤΑ της λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον χώρο που περιγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα (σελ. 142-145), που περιλαμβάνεται στον Ν.4759/2020 ΦΕΚ 245/Α/2020 αρθ. 142, από οποιοδήποτε δημόσιο, δημοτικό, περιφερειακό, διαδημοτικό ή ιδιωτικό φορέα.
  2. Απαγόρευση εγγραφής πιστώσεων σε κωδικούς του Προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΣΜΑ.
  3. Ανάθεση μελέτης για αναζήτηση κατάλληλων και νόμιμων χώρων ΣΜΑ και πράσινων σημείων, εξετάζοντας τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του Δήμου, καθώς και την προοπτική διαδημοτικών συνεργασιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet