ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Πεταμένα χρήματα σε μια άχρηστη μελέτη για το Α.Τ.”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Πεταμένα χρήματα σε μια άχρηστη μελέτη για το Α.Τ.”

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, καταγγέλλει τη διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι ουσιαστικά “πέταξε” 155.000 ευρώ για τη σύνταξη μιας “άχρηστης μελέτης που θα μείνει στα συρτάρια”, καλώντας τον κάθε δημότη να αναρωτηθεί “με αυτά τα χρήματα πόσες χρήσιμες παρεμβάσεις θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Στο χθεσινό (σ.σ.21/10) Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της μελέτης που χρηματοδότησε ο Δήμος Πεντέλης, για τη δημιουργία κτηρίου σε οικόπεδο του Δήμου με στόχο να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης.

Η μελέτη στοίχισε 155.000 ευρώ, που σπαταλήθηκαν χωρίς καμία ουσία διότι δεν υπήρξε οριστική συμφωνία του Δήμου με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για ενοικίαση του κτηρίου που θα κατασκευαζόταν για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος. Έτσι ο Δήμος δαπάνησε άδικα 155.000 ευρώ σε μια μελέτη που θα μείνει στο συρτάρι.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συμφωνούσε με τον Δήμο Πεντέλης να νοικιάσει το κτήριο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος, τότε η κατασκευή του κτηρίου θα γινόταν από τον Δήμο με δάνειο. Για να μπορέσει όμως ο Δήμος να αποπληρώσει το δάνειο, θα έπρεπε επιπλέον των ενοικίων που θα εισέπραττε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να καταβάλει από ίδιους πόρους πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά των ετήσιων τοκοχρεολυσίων του δανείου μείον των μισθωμάτων που θα εισέπραττε.

Άρα, σε κάθε περίπτωση η επιλογή δημιουργίας κτηρίου με έξοδα του Δήμου, ώστε το κτήριο αυτό να νοικιαστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν παντελώς άστοχη, δαπανηρή και θα έβαζε τον Δήμο σε πολλά έξοδα και σε περιπέτειες.

Τελικά το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί και ο Δήμος δαπάνησε άστοχα 155.000 ευρώ για τη σύνταξη μιας μελέτης που θα μείνει στα συρτάρια. Πρόκειται για μια τελείως άστοχη κίνηση, το κόστος και τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι πολίτες.

Ας αναρωτηθεί κανείς τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με αυτά τα χρήματα:

  • Μπορούσε να επισκευάσει τις παιδικές χαρές, που σε πολλά σημεία είναι τελείως ακατάλληλες και επικίνδυνες για τα παιδιά.
  • Μπορούσε να χρηματοδοτήσει μελέτη για κτήρια ή λοιπές υποδομές αναγκαίες για την πόλη που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014 – 2020.
  • Μπορούσε να χρηματοδοτήσει κοινωνικές δράσεις προς όφελος των πολιτών και άλλα πολλά.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε και οι τελείως άστοχες επιλογές του κ. Στεργίου, στέρησαν από τον Δήμο και τους πολίτες χρήσιμα και αναγκαία έργα και παρεμβάσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ καταψήφισαν την πρόταση για περαιτέρω χρηματοδότηση της μελέτης κατά 35.000 ευρώ!!! που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και θα βαρύνουν οικονομικά τον Δήμο τα έτη 2014 και 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet