Συνάντηση δημάρχου με τον Μολδαβό πρωθυπουργό
Πολιτική

Συνάντηση δημάρχου με τον Μολδαβό πρωθυπουργό

O δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης υποδέχθηκε και ξενάγησε τον Μολδαβό πρωθυπουργό Lurie Leanca στην Πεντέλη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελεταίου στην Ελλάδα, επικεφαλής επίσημης αντιπροσωπείας η οποία ταξίδεψε για πρώτη φορά χωρίς βίζα στη Ζώνη Σένγκεν. Ο Μολδαβός πρωθυπουργός, μετά την Ακρόπολη, επέλεξε να επισκεφτεί τον Δήμο Πεντέλης, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2014.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα, υποδέχθηκε τον κ. L. Leanca και τον ξενάγησε στην Ιερά Μονή Πεντέλης και στο Κρυφό Σχολειό. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δ. Στεργίου-Καψαλης αναφέρθηκε στα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης που τρέφει για τη Μολδαβία και τον λαό της, λόγω της επαγγελματικής διαδρομής, του όντας στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Πεντέλη αποτελεί κοιτίδα Πολιτισμού, αφού από τα σπλάχνα του Πεντελικού βουνού εξόρυξαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμβολο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του τριγώνου Πεντέλη – Παρθενώνας – Λονδίνο, θέση την οποία έχει εισηγηθεί και στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη συνάντηση τους τον Ιανουάριο σε συνέδριο της Περιφέρειας στο ξενοδοχείο «Ακρόπολις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet