Μαγευτικό το 31ο Θέαμα Ακρόαμα “Καλλιτεχνικές Εκφράσεις”
Πολιτισμός

Μαγευτικό το 31ο Θέαμα Ακρόαμα “Καλλιτεχνικές Εκφράσεις”

Η Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το 31ο Θέαμα Ακρόαμα «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις», στο ανοιχτό θεατράκι Μελισσίων, δείχνοντας ότι, ακόμη και σε περιόδους παρατεταμένης κρίσης, ο Πολιτισμός έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί… οδούς διαφυγής. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου:

Με εξαιρετική επιτυχία, συνεχίζοντας εδώ και 35 χρόνια τη σταθερή παρουσία της Πνευματικής Κίνησης στα Πολιτιστικά Δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21-6-2014 το 31ο Θέαμα Ακρόαμα «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις» στο κατάμεστο Ανοιχτό Θεατράκι Μελισσίων, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η όμορφη βραδιά ξεκίνησε με τα πολύ μικρά παιδιά των τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής (Orff) και Μουσικής Προπαιδείας, με έμφαση στη φλογέρα με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Σοφίας Σερέφογλου.

Οι μελωδικές φωνές της παιδικής χορωδίας με τη συνοδεία πιάνου από τη δασκάλα τους κ. Νινέτα Μπέη μάς θώπευσαν απαλά και ευχάριστα, προβάλλοντας το μήνυμα της ειρήνης.

Η πορεία της εκδήλωσης διανθίστηκε από τα τμήματα του Κλασικού Μπαλέτου. Το μεγαλύτερο τμήμα, τιμώντας τη μνήμη και την τεράστια προσφορά του Μάνου Χατζιδάκι, χόρεψε τους τρεις Εσπερινούς του, σε χορογραφία και επιμέλεια του χορογράφου μας κ. Θωμά Γκουντή.

Τα μικρότερα τμήματα, σε χορογραφία και επιμέλεια του δασκάλου κ. Θωμά Γκουντή, μάγεψαν τους θεατές, από τους οποίους εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα, χορεύοντας κομμάτια Strauss και Rossini.

Τόνο διαφορετικό σε μοντέρνους ρυθμούς, έντονο και δυναμικό έδωσαν στην εκδήλωση τα τμήματα Hip hop, χορεύοντας σε χορογραφίες και επιμέλεια της χορογράφου μας κ. Μαρίας Λυραράκη, σε ρυθμούς Flo Rida, Michael Jackson, Jason Derulo και Rihanna.

Με ιδιαίτερη χάρη οι μαθήτριες των τμημάτων Μοντέρνου-Σύγχρονου χορού, λικνίστηκαν στους ρυθμούς Black Veil Brides, Indila, Nickelback, σε χορογραφία και επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Αγγελικής Κοντού.

Το παιδικό τμήμα Ελληνικών-Παραδοσιακών χορών, με χορούς Βορείου Αιγαίου και Μυτιλήνης, χαροποίησε όλους δείχνοντας ότι τα μικρά παιδιά, το μέλλον της πατρίδας μας, σεβόμενα την παράδοση συνεχίζουν με αξιώσεις τη σπουδή των Ελληνικών χορών.

Το δε Τμήμα Ενηλίκων χόρεψε με περηφάνια χορούς Δυτικής Θράκης υπό την επιμέλεια του δασκάλου κ. Χάρη Μπακόπουλου, τιμώντας τους Ακρίτες της πατρίδας μας.

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους παριστάμενους πιασμένους σ΄ ένα τεράστιο κύκλο χορεύοντας Ελληνικά τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών & επίτιμος Πρόεδρος της ΠΠΚΚΒΠ κ. Ε. Βλυσίδου-Λεονταρίδου, η γεν. γραμματέας του ΣΦΕ κ. Α. Πορτάλιου, η ταμίας του ΣΦΕ κ. Ε. Δημητρακοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων Δήμου Πεντέλης κ. Κ. Θεοφιλίδου–Δημητράκη, ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων κ. Μ. Γραφάκος, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΑΕΜ κ. Κ. Δημητράκης, ο αντιπρόεδρος της Νεανικής Αθλητικής Ακαδημίας «ΑΘΛΟΣ» κ. Δ. Μπέης, η ταμίας της Αθλητικής Ακαδημίας «ΑΘΛΟΣ» κ. Α. Γκατζόλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Γιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» κ. Χ. Κάζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος «Η Προστασία» κ. Α. Αηβαλιώτης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών «Αγ.Γεώργιος Γκιούλμπαξε » κ. Τ. Μυλωνάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Το Δ.Σ ευχαριστεί ολόθερμα τους γονείς που εμπιστεύονται στο σωματείο μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, τα παιδιά για την εξαιρετική τους προσπάθεια, τους δασκάλους που δεν φείδονται κόπου και όλους όσους με άπλετη διάθεση εθελοντικής προσφοράς είναι πάντα πλάι μας.

Απευθύνουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, Αίθρος, Βέκκος Κορνήλιος, Ecosales-Ecolight Μαυρόπουλος Παναγιώτης, Ινστιτούτο Αισθητικής La Vie, Σκλαβενίτης, που σε κάθε εκδήλωση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζοντας τον Πολιτισμό, είναι αρωγοί μας!

Ήταν κατά γενική ομολογία μια μεστή και ζεστή εκδήλωση, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά με πόσο κόπο, αλλά παράλληλα με ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού, κτίζονται σταθερά θεμέλια για τον Πολιτισμό μας και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά !

Γραφείο Τύπου Πνευματικής, Πολιτιστικής & Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet