Ομιλία για τη φιλαναγνωσία και το παιδικό βιβλίο από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης στις 8/4
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ομιλία για τη φιλαναγνωσία και το παιδικό βιβλίο από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης στις 8/4

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει το κοινό ότι την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η 7η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης, με θέμα «Φιλαναγνωσία και παιδικό βιβλίο – Ο ρόλος των βιβλιοθηκών».

Με αφορμή την προαναφερθείσα ψηφιακή ομιλία η διοίκηση του Δήμου σημειώνει τα εξής:

Η σχέση μας με το βιβλίο στη μικρή ηλικία ανοίγει παράθυρο στις λέξεις και στη μαγεία της γλώσσας, χαρίζοντάς μας την περιπλάνηση στους κόσμους των παραμυθιών. Η περιπέτεια της αφήγησης προσφέρει όσα χρειάζεται ένα παιδί για να κατανοήσει τον χρόνο που συμπορεύεται με την εξέλιξη της ιστορίας και τη γέννηση πρωτόγνωρων συναισθημάτων.

Το βιβλίο είναι παιδεία. Συνεισφέρει στη δημιουργία της προσωπικότητας, στην κατανόηση του άλλου, στον έλεγχο του εγώ. Είναι η είσοδος στην ομάδα του εμείς, από τη μικρή ηλικία. Δημιουργεί πολίτες με ευθύνη, κοινωνικές δεξιότητες και ιδίως χωρίς προκαταλήψεις. Ο ρόλος της διαμεσολάβησης του συγγραφέα ανάμεσα στο παιδί και στο φαντασιακό είναι μεγάλη ευθύνη. Ο χώρος, όπου στεγάζεται η έκφραση της δημιουργικής φαντασίας και σκέψης αυτού του ανθρώπου, στην οποία ο καθ’ ένας μας έχει ελεύθερη πρόσβαση είναι οι βιβλιοθήκες οι οποίες στοχεύουν στη μετάδοση πληροφοριών, μηνυμάτων και εμπειριών με σαφή αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο.

Οι δρ. Ζωή Βαλάση, συγγραφέας, Παναγιώτα Δεδετζή, βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος Λασκαρίδου, Ανθή Κατσιρίκου, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), Χαρά Μπρίντεζη, βιβλιοθηκονόμος, PhD, υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Ιδρύματος Ευγενίδου και Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ηθοποιός, αποκαλύπτουν τους ελεύθερους, ανοιχτούς, διάπλατους κόσμους που ανοίγονται πάντα μπροστά μας, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Η ψηφιακή ομιλία θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης και το κανάλι του Δήμου Πεντέλης στο YouTube.

Για όποιον επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα παρέμβασης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρακαλούμε εγγραφείτε προκειμένου να σας αποσταλεί σύνδεσμος της πλατφόρμας Webex εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet