1ο βραβείο στο ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» για το project «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης»
Κοινωνία

1ο βραβείο στο ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» για το project «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης»

Το 1ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Map Competition κατέκτησε ο Όμιλος Τεχνολογίας του ΓΕΛ Φιλοθέης «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» για το project «Xαρτογραφώντας την προσβασιμότητα στην περιοχή της Φιλοθέης». 

Το project δημιουργήθηκε κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Ειδικότερα, έγινε χαρτογράφηση των πεζοδρομίων στην περιοχή της Φιλοθέης, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Καταγράφηκαν τα εμπόδια, οι ράμπες, και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων, με σκοπό τον χαρακτηρισμό της καταλληλότητάς τους.

Αναλυτικά η έρευνα που έγινε και οι χάρτες που δημιουργήθηκαν παρουσιάζονται στην ακόλουθη ιστοσελίδα (πατήστε το πράσινο button που θα βρείτε παρακάτω “Περιηγηθείτε εδώ”)

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 38 σχολεία, 95 εκπαιδευτικοί και 472 μαθητές. Χαρτογραφήθηκαν συνολικά 8.477 σημεία και δημιουργήθηκαν 191 ψηφιακοί χάρτες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης – «Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης» συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη και παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Νεφέλη

    Πολλά μπράβο στους μαθητές και το άξιο προσωπικό των καθηγητών.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet