Έπεσε η αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου
Κοινωνία

Έπεσε η αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου

Για έναν ολόκληρο μήνα φιλοξενήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στους χώρους του Δήμου Χαλανδρίου το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων της πόλης, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Όπως σημειώνει η Ένωση, «παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν σε αλλαγές του αρχικού προγράμματος, καταφέραμε να το φέρουμε εις πέρας με τη βοήθεια όλων».

Πλούσιο σε δραστηριότητες, δρώμενα και εκδηλώσεις το φετινό Φεστιβάλ είχε επτά θεματικές ενότητες που περιελάμβαναν χορευτικές, μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές παρουσιάσεις, συναυλία μαθητών Λυκείων σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, έκθεση εικαστικών – μαθητικής δημιουργίας & τεχνολογίας, καθώς και αθλητικά δρώμενα, όπως τουρνουά μπάσκετ και παρουσίαση πολεμικών τεχνών. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος περιελάμβανε θεατρικές παραστάσεις από  μαθητικές θεατρικές ομάδες, καθώς και τη διαδημοτική γιορτή «ιστός» ρυθμικής, αισθητικής και ακροβατικής γυμναστικής σε συνεργασία με σχολεία των Δήμων Γέρακα και Μεταμόρφωσης.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ ήταν μία μεγάλη γιορτή χαράς και δημιουργικής έκφρασης των παιδιών, με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (από νηπιαγωγεία έως και ΕΠΑΛ), όπου όλοι οι γονείς και οι θεατές απόλαυσαν και χειροκρότησαν το αποκορύφωμα της δημιουργικής δράσης των παιδιών.

«Σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού τα παιδιά μας απέδειξαν ότι “όταν τραγουδούν, η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει…” και μας γέμισαν ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία. Τους αξίζει  ένα μεγάλο μπράβο για όλα αυτά που μας πρόσφεραν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Επίσης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων ευχαριστεί θερμά όλους όσους δούλεψαν με πολλή αγάπη και μεράκι για την επιτυχή ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, τους Συλλόγους Γονέων, τους δασκάλους των δραστηριοτήτων, καθώς και τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων της πόλης που, όπως σημειώνει, «συνεχίζουν να αγκαλιάζουν με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη τον θεσμό αυτό». Για την στήριξή τους ευχαριστεί, ακόμη, τον Δήμο Χαλανδρίου, τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το μουσικό συγκρότημα «The Statycs». Επίσης, τα σχολεία του Δήμου Γέρακα, του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους στο φετινό Φεστιβάλ.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εύχεται «καλό καλοκαίρι» και δίνει ραντεβού στο επόμενο Μαθητικό Φεστιβάλ το 2018 «θέτοντας, όπως κάθε φορά, τον στόχο να είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet