Αναβολή κατεδάφισης καταυλισμού Ρομά
Κοινωνία

Αναβολή κατεδάφισης καταυλισμού Ρομά

Σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης της κοινότητας των Ρομά από την περιοχή Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου και της κατεδάφισης του οικισμού, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης ενημερώθηκε επισήμως τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, ότι οι εργασίες κατεδάφισης αναστέλλονται προσωρινά (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του του νέου αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου για το θέμα: Γ. Καραμέρος: «Να γίνει μετεγκατάσταση των Ρομά εντός του Χαλανδρίου»), καθώς δεν είναι έτοιμος ο χώρος μετεγκατάστασης στο όρος Πατέρα, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης ενημερώθηκε επισήμως σήμερα, παραμονή της προβλεπόμενης κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, πως οι εργασίες της κατεδάφισης αναστέλλονται προσωρινά, λόγω της μη ολοκλήρωσης των εργασιών στον χώρο μετεγκατάστασης.

Προς τούτο και για την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και με αφορμή τις αλλεπάλληλες αναστολές σχετικών αποφάσεων, δίνει στη δημοσιότητα τη σημερινή νέα απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα και εκφράζει την προσδοκία να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση στον προβλεπόμενο χρόνο.

Τούτη η έκβαση θα αποτελεί λύση εις όφελος όλων ήτοι, των ιδιοκτητών της καταπατημένης γης, των δεινοπαθούντων περιοίκων καθώς και των ιδίων ελεύθερων κατασκηνωτών του καταυλισμού, οι οποίοι ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής διαπιστωμένες κατ΄ επανάληψη από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Η σχετική απόφαση της αναστολής του γ.γ. , με ΑΔΑ ΒΥΝΖΟΡ1Κ-4ΓΒ κοινοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο μας.

Δείτε την Απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet