Κρούσματα κορωνοϊού στο 3ο Δημοτικό Χαλανδρίου
google.com/maps
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κρούσματα κορωνοϊού στο 3ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του ΕΟΔΥ με αφορμή των εντοπισμό δυο κρουσμάτων Covid-19 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη μέσω mail στους γονείς όλων των μαθητών, η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής, όπου και ενημέρωσε με τη σειρά της για άμεση απομάκρυνση από το σχολείο των μαθητών του Γ2 Τμήματος του πρωινού προγράμματος κι όσων μαθητών παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του τμήματος της Γ’ τάξης, διότι εκεί εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Οι μαθητές των παραπάνω τμημάτων πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο βδομάδες. Τα τμήματα έκλεισαν σήμερα και ακολούθησε απολύμανση.

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως σημείωσε, «αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι μαθητές που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιπροσωπεύουν το 0,016% επί συνόλου των μαθητών, ποσοστό 0,033% επί συνόλου των εκπαιδευτικών σε σχέση με το σύνολο των εκπαιδευτικών, ενώ τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet