Λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στο Χαλάνδρι

Η λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στο Χαλάνδρι ανακοινώθηκε επίσημα από την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η Μυρτώ Μπολώτα από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και ο γιατρός Αλέξανδρος Μπουγκάς, οι οποίοι και διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους από τα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά ιατρεία. Ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ενδιαφερόμενους για τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν αλλά και για το πώς μπορεί να οργανωθεί το νέο Κοινωνικό Ιατρείο ώστε να λειτουργήσει σωστά και να επιτελέσει το ιδιαιτέρα σημαντικό έργο του.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση στη συζήτηση της Τατιάννας Εγκόροβα από την «Αλληλεγγύη για Όλους». Σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι ήδη λειτουργούν 18 κοινωνικά ιατρεία με επιτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γερολυμάτος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Μάζη.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με παρεμβάσεις από συλλόγους και φορείς της πόλης αλλά και από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η διοίκηση του Δήμου αφενός θα στηρίξει και θα ενισχύσει το Δημοτικό Ιατρείο διεκδικώντας προσλήψεις γιατρών και προσωπικού ενώ παράλληλα θα στηρίξει και τις δράσεις του Κοινωνικού Ιατρείου καθώς το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης επιβάλει τη στράτευση όλων των δυνάμεων αλληλεγγύης ώστε να αντιμετωπιστεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet