«Μέχρι την 8η Μαρτίου που το τηλέφωνό μας δεν θα χτυπήσει…»
Κοινωνία

«Μέχρι την 8η Μαρτίου που το τηλέφωνό μας δεν θα χτυπήσει…»

«Είμαστε εδώ να ακούσουμε και να βοηθήσουμε. …Μέχρι την 8η Μαρτίου που θα “γιορτάζουν” όλες οι γυναίκες και το τηλέφωνό μας δεν θα χτυπήσει ούτε μια φορά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Κέντρο έχει δεχτεί μέσα στο 2014, 203 αιτήματα γυναικών που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση.

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας – Διεθνής μέρα των δικαιωμάτων των γυναικών

8 Μαρτίου 2015. Ημέρα της Γυναίκας. Κι όμως υπάρχουν ακόμα γυναίκες που απέχουν από λέξεις όπως ισότητα και δικαιώματα. To 2015 οι στατιστικές αναφέρουν ότι μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κακοποίησης: Βία σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, στο σπίτι και στην εργασία, διακρίσεις και άνιση μεταχείριση αγγίζουν γυναίκες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, Ελληνίδες και μετανάστριες, οι οποίες φοβούνται, υπομένουν και ελπίζουν, τις περισσότερες φορές σιωπηρά.

Λόγια που μας έχουν εκμυστηρευθεί. Σκιές στις οποίες πρέπει να ρίξουμε φως:

«Νόμιζα ότι αυτό είναι το νορμάλ…».

«Ενώ έτρωγα ξύλο, ζήταγα συγγνώμη. Το άξιζα…».

«Δεν τον πήγαν στον Εισαγγελέα. Ούτε στο αυτόφωρο. Μου είπαν “έχουν ξαναγίνει αυτά”».

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, έχουμε δεχτεί μέσα στο 2014, 203 αιτήματα γυναικών που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας. Αν σκεφτούμε ότι ο χρόνος έχει 365 μέρες, οι 203 γυναίκες που μας χτύπησαν την πόρτα είναι ανησυχητικά πολλές.

Μη φοβάστε, μιλήστε. Είμαστε εδώ να ακούσουμε και να βοηθήσουμε.

…Μέχρι την 8η Μαρτίου που θα “γιορτάζουν” όλες οι γυναίκες και το τηλέφωνό μας δεν θα χτυπήσει ούτε μια φορά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου υποδέχεται γυναίκες από κάθε περιοχή. Καταρτίζεται από έμπειρο προσωπικό (κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο, νομικό και ψυχολόγο) και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής: ψυχοκοινωνική συμβουλευτική, επαγγελματική συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική. Λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet