Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική τηλεημερίδα για την πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική τηλεημερίδα για την πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διά της υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Βαρβάρας Πετρίδου, σε συνεργασία με τη δ/νση Α’ βάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας διά του υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτριου Γκότζου και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22/10/2020 (18:30-20:30) επιμορφωτική τηλεημερίδα, με θέμα «Πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο σύλλογος, σκοπός της ημερίδας ήταν να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών και ειδικότερος σκοπός η ανάδειξη της σημασίας του τοπικού περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της τοπικότητας στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τα κοντινά στα σχολεία πεδία.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 26 εκπαιδευτικοί, παρουσιάστηκαν από τον σύλλογο οι παρακάτω θεματικές ενότητες, με αντίστοιχες εισηγήσεις:

  • Αρχαιολογία/Ιστορία:
  • 1.α. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας: «Τα σπήλαια Αμώμων και Νυμφών της Πεντέλης», κ. Αλεξάνδρα Μαρή, αρχαιολόγος της Εφορείας ΠΠΡΠΧ.
  • 1.β. Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ): «Προφορική Ιστορία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Συνάντηση στον Τόπο και τον Χρόνο», κ. Νάση Σιαφάκα, ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ στο Τμήμα Χημείας
  • Βιολογία: «Ο βιότοπος της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου», κ. Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος, φυσιοδίφης, δημοσιογράφος, γραφίστας, εικονογράφος, φωτογράφος, εκδότης, συγγραφέας.
  • Γεωλογία: «Μια συνοπτική Γεωπεριβαλλοντική προσέγγιση της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου», κ.  Βασίλης Περλέρος, γεωλόγος
  • Δημιουργία & χαρτογράφηση μονοπατιών: «Η σημασία της δημιουργίας και της χαρτογράφησης πεζοπορικών μονοπατιών στην προστασία των ρεμάτων», κ. Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, πολιτικός μηχανικός
  • «Ζωγραφική στη Ρεματιά», κ. Νίκος Οικονομίδης, εικαστικός.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την υπεύθυνη της Π.Ε. της ΔΔΕ Β’ Αθήνας, Βαρβάρα Πετρίδου, για τη διοργάνωση της τηλεημερίδας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος  για τη Ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου, τον κ. Δημήτριο Γκότζο για την συνδιοργάνωση της ημερίδας και για την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας, τους ομιλητές και τους  εκπαιδευτικούς που την παρακολούθησαν.

Τέλος, ο σύλλογος ενημερώνει ότι οι εισηγήσεις αναρτήθηκαν  στα ιστολόγια των γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ  & ΔΠΕ Β’ Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet