Πάνω από 80 παλαιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με led στην πλατεία Χαλανδρίου
Κοινωνία

Πάνω από 80 παλαιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με led στην πλατεία Χαλανδρίου

Πάνω από 80 παλαιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με νέους ιστούς και λάμπες τύπου led στην πλατεία Χαλανδρίου.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ο νέος φωτισμός είναι εντυπωσιακά καλύτερος, αλλά και φθηνότερος στην κατανάλωση ενέργειας σχεδόν κατά 70%.

Ακόμη, ο κ. Ρούσσος τονίζει ότι είχε προηγηθεί η αλλαγή των παλαιών λαμπτήρων του αξονικού φωτισμού με led, σε Μ. Ασίας, Καρελλά, Θησέως, Ηρώδου Αττικού, τη Δωδεκανήσου στον Συνοικισμό, την Αγίου Γεωργίου, την Ηρακλείτου, την πλατεία Χίου, όπως και σε 10 σχολεία, όπου γίνεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης.

Τοποθέτηση λαμπτήρων led έγινε επίσης στα αθλητικά κέντρα του Δήμου, όπως και σε 10 σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο αφενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Ο δήμαρχος δηλώνει σχετικά:

«Ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε το 2019 το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και προχωρά σταδιακά στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση την παραπάνω δέσμευση, ο Δήμος θα ολοκληρώσει έως το 2030, σειρά παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων».

Tέλος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Γ. Μηλαίο και Ε. Αντωνίου και όλους όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, για τον επαγγελματισμό και την επιμέλεια στην εκτέλεσή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet