Συνάντηση δημάρχου Χαλανδρίου με τον γ.γ. του ΥΠΕΝ για το Πεύκο Πολίτη – Εντός Οκτωβρίου η αποστολή της μελέτης στο ΣτΕ
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Χαλανδρίου με τον γ.γ. του ΥΠΕΝ για το Πεύκο Πολίτη – Εντός Οκτωβρίου η αποστολή της μελέτης στο ΣτΕ

Τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιο Μπακογιάννη συνάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, προκειμένου να συζητήσει για το ζήτημα της περιοχής Πεύκο Πολίτη.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρει σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΝ Ευθύμιο Μπακογιάννη σχετικά με το μεγαλύτερο θέμα που αφορά την πόλη. Αυτό της ένταξης στο σχέδιο της περιοχής του Πεύκο Πολίτη και ζώνης Δουκίσσης Πλακεντίας. Μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων, η τακτοποίηση της οποίας ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους και την πόλη πέντε δεκαετίες.

Η πολεοδομική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Χαλανδρίου, μετά από περιπέτειες που δεν περιγράφονται ούτε σε τόμο, τελικά διαβιβάστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος στις 12 Απριλίου 2022, αφού είχε πρώτα ομόφωνα εγκριθεί από το ΣΥΠΟΘΑ τον Φεβρουάριο.

Ο κ. Μπακογιάννης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του υπουργείου Περιβάλλοντος να ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας και να στείλει τη μελέτη στο ΣτΕ εντός του επόμενου μήνα, με τις όποιες τροποποιήσεις κρίνει το υπουργείο, σύμφωνα με την αποφασιστική αρμοδιότητα που έχει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατύπωσα τη σταθερή πεποίθηση του Δήμου ότι πρέπει να τηρηθούν όροι ισονομίας και ισοτιμίας για όλες τις ιδιοκτησίες στην περιοχή, να θωρακισθεί νομικά η τελική εισήγηση, ώστε να μην υπάρξει η πιθανότητα οποιασδήποτε περαιτέρω καθυστέρησης ή οπισθοχώρησης. Εξέφρασα την αντίθεσή μας σε αλλαγές στην ομόφωνα ψηφισμένη πολεοδομική μελέτη, που θα εξαιρούσαν από την ένταξη την ιδιοκτησία 35.000 τ.μ. του ACS, γιατί κατά τη γνώμη μας δεν δημιουργείται κανένα εμπόδιο στην εκπαιδευτική του λειτουργία.

Είχα επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Μπακογιάννη για την αποφασιστική συμβολή του στην έγκριση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, τόσο από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, όσο και την ένταξή του στα χρηματοδοτούμενα έργα αναπλάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet