Σ. Ρούσσος: Η χώρα πενθεί ένα από τα πιο άξια παιδιά της
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Η χώρα πενθεί ένα από τα πιο άξια παιδιά της

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η αποψινή (02/09) συναυλία «Underground Youth Orchestra», είναι αφιερωμένη στον «Παγκόσμιο Μίκη».

Ειδικότερα ο κ. Σίμος Ρούσσος ανέφερε ότι «η Ελλάδα σήμερα χαμηλώνει το βλέμμα και τραγουδάει “Στο περιγιάλι το κρυφό”, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Τάσος Λειβαδίτης, η ελληνική ποίηση, το ελληνικό τραγούδι, ο ελληνικός πολιτισμός, συνοδεύουν νοερά μια μεγάλη μορφή  στο τελευταίο της μεγάλο ταξίδι».

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξήγησε ότι «δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο κόσμος της μουσικής γνωρίζει και έχει, ήδη, τιμήσει, όπως του έπρεπε, το μεγαλύτερο όνομα, μαζί με τον Μάνο Χατζιδάκι, τη σπουδαία του προσωπικότητα.

»Πέρα και πάνω από πολιτικές εκτιμήσεις ή αντιπαραθέσεις, η χώρα πενθεί ένα από τα πιο άξια παιδιά της.

»Ως ελάχιστη πρώτη ένδειξη τιμής, η αποψινή συναυλία “Underground Youth Orchestra”, “Aπ’ την Ανδαλουσία στους…κήπους της ρεματιάς”, είναι αφιερωμένη στον δικό μας, τον Παγκόσμιο Μίκη».

Τέλος, ο κ. Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του μεγάλου συνθέτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet