Σ. Ρούσσος προς βουλευτές Βόρειου Τομέα: Βοηθήστε να αρθεί το αδιέξοδο με την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Πεύκο Πολίτη
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος προς βουλευτές Βόρειου Τομέα: Βοηθήστε να αρθεί το αδιέξοδο με την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Πεύκο Πολίτη

Επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέγονται στο Βόρειο Τομέα Αθηνών απέστειλε στις 3 Ιανουαρίου 2022 ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, καλώντας τους να συμβάλλουν στην άρση του γραφειοκρατικού αδιεξόδου στη διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής Πεύκο Πολίτη. Μια περιοχή που, όπως σημειώνει, παραμένει εκτός Σχεδίου παρότι βρίσκεται στην καρδιά του οικιστικού ιστού του Χαλανδρίου και παρότι το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης την κατατάσσει εκ νέου στις υπό πολεοδόμηση περιοχές, ακριβώς όπως και το προηγούμενο.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξηγεί ότι, μετά και την έγκριση του ΓΠΣ της πόλης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Απρίλιο του 2021, δεν υπάρχει πλέον κανένα κώλυμα στην προώθηση της διαδικασίας ένταξης της περιοχής και καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η σχετική Πολεοδομική Μελέτη εξακολουθεί να παραμένει από το καλοκαίρι στα συρτάρια της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, παρά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έχει στο πρόσφατο παρελθόν δημοσίως δεσμευθεί για την άρση του αδιεξόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ρούσσος καλεί τους βουλευτές του Βόρειου Τομέα να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή για επιτάχυνση της διαδικασίας, «ανταποκρινόμενοι στο δίκιο αίτημα τόσο του Δήμου, όσο και των χιλιάδων Χαλανδραίων που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή, και έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους αλλά και την εμπιστοσύνη τους στις υποσχέσεις των προηγούμενων ετών, καθώς αναμένουν δικαίωση εδώ και μισό αιώνα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet