Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Γ. Θωμά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Γ. Θωμά

«Καλή σχολική χρονιά» εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης Μια πόλη για να ζεις – Χαλάνδρι η πόλη μας, Γιώργος Θωμάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Θωμάς στο μήνυμά του σημειώνει:

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δύσκολο, αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. 

Σ΄ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας που θα εξοπλίζει τα παιδιά με τις απαραίτητες γνώσεις για τη ζωή, την κοινωνία και το μέλλον τους.

Για να πετύχει τους στόχους του, το σύγχρονο Σχολείο χρειάζεται τη συστράτευση όλων των παραγόντων της σχολικής κοινότητας.

Χρειάζεται το υψηλό αίσθημα ευθύνης του εκπαιδευτικού.

Χρειάζεται την επιμέλεια των μαθητών.

Χρειάζεται τη συμμετοχή των γονιών.

Χρειάζεται την αμέριστη υποστήριξη της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικά, σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και για τον κάθε συμπολίτη μας χωριστά, κάθε σχολείο αξίζει να γίνει όαση δημιουργίας και ελπίδας για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, για ένα μέλλον περισσότερων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών βασιζόμαστε στους σπουδαίους εκπαιδευτικούς μας που βρέθηκαν πάντοτε στην πρωτοπορία κάθε μεγάλης προσπάθειας και αλλαγής στη χώρα μας.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη τον εκπαιδευτικό – παιδαγωγό και όχι τον εκπαιδευτικό –  ειδικό τεχνολόγο της μάθησης.

Είναι βέβαιο ότι με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την ευαισθησία σας, θα είσθε και πάλι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας:

  • Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα του Χαλανδρίου να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του.
  • Για ένα δημόσιο σχολείο με δωρεάν παιδεία, που θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές, θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, θα προάγει την κριτική σκέψη και θα διδάσκει την αγάπη και την πίστη σε αξίες και αρχές που δημιουργούν ενεργούς πολίτες και σπουδαίους ανθρώπους.

Εύχομαι σε όλους σας καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, κατανόηση, αλληλεγγύη, με επιτυχίες και  διακρίσεις σε όλους τους τομείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet