ΔΑΣ Χαλανδρίου: Καμία ιδιωτικοποίηση του πρασίνου
Κοινωνία

ΔΑΣ Χαλανδρίου: Καμία ιδιωτικοποίηση του πρασίνου

Με σκληρό ύφος, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στον Δήμο Χαλανδρίου καταγγέλει τον δήμαρχο της πόλης, Σίμο Ρούσσο, για επιχείρηση ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Πρασίνου, μέσω πλήρους απαξίωσής της, με ταυτόχρονη άσκηση “τρομοκρατίας” σε εργαζομένους που αντιδρούν. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ επιτίθεται και στην “ανεκδιήγητη” πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, για την οποία σημειώνει ότι “πιο εργοδοτική δεν γίνεται”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Καταγγέλλουμε τη δημοτική Αρχή Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που, ακολουθώντας την πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει το πράσινο.

Όπως συμβαίνει σε πολλούς τομείς και υπηρεσίες σε όλους τους δήμους της χώρας, λόγω μη πρόσληψης προσωπικού και ελλιπούς χρηματοδότησης, έτσι και στην υπηρεσία Πρασίνου στο Χαλάνδρι το προσωπικό που έχει απομείνει, με τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση προσλήψεων, δεν επαρκεί. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ένας Δήμος με αρκετό πράσινο και το προσωπικό που έχει απομείνει όχι μόνο δεν φτάνει αλλά και δεν έχει τα μέσα για να κάνει τη δουλειά του. Συγκεκριμένα: μηχανήματα έχουν μείνει χωρίς ανταλλακτικά, δεν αγοράζονται καινούργια και τα παλιά συνεχώς χαλάνε, δεν υπάρχουν  αυτοκίνητα μεταφοράς των εργαζομένων εκεί που πρέπει να δουλέψουν, με αποτέλεσμα  να παίρνουν τα δικά τους, δεν χρησιμοποιούνται τα είδη ατομικής προστασίας, έτσι όπως θα έπρεπε, γιατί δεν υπάρχει ο τρόπος μεταφοράς τους αλλά ούτε και χώρος για να αλλάζουν και να αποθηκεύουν οι εργαζόμενοι όσα χρειάζονται, δεν γίνονται οι ιατρικές εξετάσεις και τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοιες επικίνδυνες δουλειές.

Η συνεχής απαξίωση της υπηρεσίας, οι περίεργες εντολές από αιρετούς και οι απειλές που αιωρούνταν, έκαναν τους εργαζόμενους να είναι ανάστατοι. Σε συνάντηση που κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, στην οποία παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι και ο δήμαρχος, oι υποψίες επιβεβαιώθηκαν και τα λόγια που λέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες ακούστηκαν δημόσια. Όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν το ημερήσιο πρόγραμμα να σχεδιάζετε από τους υπεύθυνους και όχι από τους αιρετούς, γιατί χαλάει ο προγραμματισμός της δουλειάς, ο δήμαρχος κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι είναι δικό τους πρόβλημα η εικόνα που παρουσιάζουν τα πάρκα του Χαλανδρίου, την οποία θεωρεί απαράδεχτη, και για να τρομοκρατήσει μάλιστα τους εργαζόμενους δεν δίστασε να ρίξει λάσπη σε συγκεκριμένο εργαζόμενο, που πρωτοστατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση των συναδέλφων. Δήλωσε ευθέως ότι θα δώσει κομμάτια του πρασίνου σε εργολαβία και απείλησε πως αν σε τρεις μήνες δεν αλλάξει η εικόνα, θα προβεί σε συρρίκνωση του τομέα Πρασίνου.

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους και στους δημότες την απαράδεκτη μεθόδευση του δημάρχου, που απαξιώνει συνειδητά την υπηρεσία Πρασίνου με ξεκάθαρο στόχο να την ιδιωτικοποιήσει. Όλοι θα βιώσουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, υποβάθμιση του πρασίνου στην πόλη μας και ξεζούμισμα των εργαζομένων στα χέρια μεγαλοεργολάβων που θα κερδίζουν από τον κόπο μας και την αύξηση των δημοτικών τελών.

Φαίνεται ότι, εκτός από την κεντρική κυβέρνηση και στον Δήμο μας, η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για να περάσουν βέβαια αυτές οι πολιτικές με “συναίνεση” χρειάζονται και οι ανάλογοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Και στον Δήμο μας η ανεκδιήγητη πλειοψηφία του Δ.Σ. των εργαζομένων, με επικεφαλής το νέο πρόεδρο του Δ.Σ. (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενώ άκουσε τον δήμαρχο να μιλάει ευθέως για ιδιωτικοποίηση, σε πρότασή μας να βγάλουμε ανακοίνωση καταγγελίας του και να οργανώσουμε τον αγώνα των συναδέλφων, απάντησε ότι θα βγάλουμε ανακοίνωση, αλλά θα τη συζητήσουμε πρώτα με τον δήμαρχο(!!!), αυτόν δηλαδή που δήλωνε ότι θα μας ιδιωτικοποιήσει! Πιο εργοδοτικοί δεν γίνεται! Έχουν μετατρέψει το Σωματείο σε παραμάγαζο του δημάρχου.

Συνάδελφοι σας καλούμε όλους να μην υποκύψετε στις απειλές και την τρομοκρατία. Να παραμερίσετε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας με τις ταξικές δυνάμεις και τους ταξικούς φορείς του Δήμου μας.

Η διάθεση του δημάρχου για ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να κοπεί σύριζα. Έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί, με τον αγώνα μας, να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet