10 μήνες φυλάκιση στον Γρ. Ζαφειρόπουλο για τον θάνατο του Απ. Μολυβιάτη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

10 μήνες φυλάκιση στον Γρ. Ζαφειρόπουλο για τον θάνατο του Απ. Μολυβιάτη

Σε 1ομηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ως υπεύθυνος για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 21χρονου Απόστολου Μολυβιάτη, ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2000 όταν το όχημά του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα παράνομα τοποθετημένη σε νησίδα στη Λ. Κηφισίας. Μαζί με τον πρώην δήμαρχο, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση ο πρώην πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας “Master Media System” Α. Ανδριόπουλος.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος έχει αναλάβει δράση για την ανάδειξη του μεγάλου θέματος των τροχαίων δυστυχημάτων, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

Eξίμισι χρόνια μετά τον φόνο του  21χρονου Αποστόλη Μολυβιάτη σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα που είχε τοποθετηθεί σε νησίδα  στη Λ. Κηφισίας, τον Αύγουστο του 2009, μετά από τρεις αναβολές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα 20 Ιανουαρίου 2016 ως υπεύθυνους για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media System» Α. Ανδριόπουλο, ενώ θεώρησε ότι όσον αφορά στον κατηγορούμενο  Κ. Ζανιδάκη της δημοτικής επιχείρησης Χαλανδρίου «ΦΛΥΑ» το αδίκημα έχει παραγραφεί…

Στον Γ. Ζαφειρόπουλο επεβλήθη ποινή φυλάκισης 10μηνών με τριετή αναστολή (αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου) και στον Α. Ανδριανόπουλο εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Μετά τις νέες καταδίκες μεγαλώνει ο κατάλογος δημοτικών αρχόντων και υπευθύνων εταιρειών που καταδικάστηκαν γιατί, χάρη στις πράξεις και τις παραλείψεις τους, οι φονικές παράνομες πινακίδες σκότωσαν νέους ανθρώπους, αποσπώντας τους την προσοχή κατά την οδήγηση και λειτουργώντας σαν λαιμητόμοι στημένες σε πεζοδρόμια και νησίδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet