Δεν χάνει χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου – Συνεδρίαση Δ.Σ. τη Μ. Τετάρτη για πολεοδομική μελέτη ένταξης του Πεύκου Πολίτη
Πολιτική

Δεν χάνει χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου – Συνεδρίαση Δ.Σ. τη Μ. Τετάρτη για πολεοδομική μελέτη ένταξης του Πεύκου Πολίτη

Συνεδριάζει, την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 19:30, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το θέμα που θα απασχολήσει το Σώμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι η «Λήψη απόφασης σχετικά με την Ε’ ανάρτηση του Β’ Σταδίου της μελέτης “Ολοκλήρωση Πολεοδομικής Μελέτης και Πράξης Εφαρμογής των περιοχών Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη του Δήμου Χαλανδρίου”».

Με αφορμή το προαναφερθέν θέμα ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημειώνει:

Μετά τα χθεσινά νέα για την υπογραφή του νέου Γενικού Πολεοδομικού συγκλείονται η Eπιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Μ. Δευτέρα 26/4 και το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου, για να αποφασιστεί η εκ νέου ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης ένταξης του Πεύκου Πολίτη.

Η απόφαση άμεσης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να μην χαθεί ούτε λεπτό, να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση, τουλάχιστον με δική μας ευθύνη.

Η νέα, πέμπτη, κατά σειρά, ανάρτηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να εναρμονισθεί η πολεοδομική μελέτη ένταξης με το νέο Γενικό Πολεοδομικό και ειδικά με την τελεσίδικη κατάργηση της Ελεύθερα Πεντέλης και τη μείωση των πολεοδομικών ενοτήτων από 17 σε έξι.

Έγινε δε τόσο γρήγορα, χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία της τεχνικής υπηρεσίας και των μελετητών τους τελευταίους μήνες, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζω ότι η μελέτη ένταξης του Πεύκου Πολίτη είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής τον Φεβρουάριο του 2018, εισήχθη στο ΣΥΠΟΘΑ τελικά τον Μάιο του 2019, δεν εγκρίθηκε και από τότε μέχρι προχθές έγιναν άπειρες συναντήσεις, υπομνήματα, διαβουλεύσεις με όλα τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια, προκειμένου να αρθούν νομικά και τεχνικά εμπόδια και αμφισβητήσεις.

Η επίπονη και επίμονη προσπάθεια των τελευταίων 18 μηνών έγινε με επιστημονική τεκμηρίωση, ακράδαντα επιχειρήματα, διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια.

Πιστεύω ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση της ένταξης ξαναμπαίνει στον σωστό δρόμο.

Μετά την ανάρτηση και την εκδίκαση πιθανών ενστάσεων, η εισήγηση θα πάει στην Περιφέρεια και από κει στο ΣΥΠΟΘΑ για έγκριση. Έαν όλα πάνε καλά, ακολουθεί το ΥΠΕΝ, το ΣτΕ και η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet