ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή”
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή”

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου σχετικά με την πορεία που έκαναν χρυσαυγίτες στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, όπου -όπως καταγγέλλει η οργάνωση- δέχθηκε επίθεση και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο το πρωί 15/2 ομάδα χρυσαυγιτών τριάντα ατόμων, περίπου, ήρθε από άλλη περιοχή στην πόλη μας (πάγια ταχτική) και εμφανίστηκε στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου. Φωνάζοντας εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πέταξαν τρικάκια με περιεχόμενο κατά της δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν την εφημερίδα τους στα μαγαζιά και στον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αγορά. Στην έντονη αντίδραση και αποδοκιμασία συμπολίτη μας, απάντησαν με γροθιές και βρισιές.

Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου καταγγέλλει την “τραμπούκικη” επίθεση της Χρυσής Αυγής στον αντιφασίστα συμπολίτη μας και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θοδωρή Πισιμίση.

Ενώ η επίθεση ενάντια στον λαό δυναμώνει, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, την ώρα που με τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία φτωχοποιείται βίαια, οι φασιστικές οργανώσεις που παρουσιάζονται ως, δήθεν, “αντισυστημικές” φανερώνουν με τέτοιες ενέργειες το πραγματικό τους πρόσωπο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Απατώνται αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν τον φόβο, και να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αποδεικνύεται περίτρανα η εξαπάτηση όλων αυτών που για λόγους αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα, έδωσαν κοινοβουλευτική δύναμη σε αυτό το νεοφασιστικό μόρφωμα.

Ένα μόρφωμα που όχι μόνο δεν αποτελεί απάντηση και λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά στερείται κάθε ίχνος σεβασμού της ανθρώπινη ζωής και στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Με τη νεολαία στην πρωτοπορία, όλοι εμείς, οφείλουμε να δώσουμε απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του ναζισμού, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας.

Να δώσουμε απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στις δομές αλληλεγγύης, στις δομές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης, βάζοντάς τους στο περιθώριο και την απομόνωση!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Ας πάρουμε όλοι θέση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet