Β΄ Κύκλος του Εργαστηρίου «Χρήσιμης» Τέχνης στο Αετοπούλειο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Β΄ Κύκλος του Εργαστηρίου «Χρήσιμης» Τέχνης στο Αετοπούλειο

Β΄ Κύκλος του Εργαστηρίου  Χρήσιμης Τέχνης στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, με θέμα «Κατοικία», ξεκινά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Πώς αντιλαμβανόμαστε το «σπίτι» μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας; Πώς το διαμορφώνουμε και μας διαμορφώνει; Πώς κατοικούν οι άνθρωποι μέσα στην ιστορία, ποιες σχέσεις αναπτύσσουν οι κοινωνικές ομάδες με τη «φύση» ή με την «πόλη»; Ας προσέξουμε τις «ασήμαντες», υποτίθεται, λεπτομέρειες της οργάνωσης και διακόσμησης του «σπιτικού» μας και θα ανακαλύψουμε πώς αναδεικνύουν τις ανάγκες και τις επιλογές μας, τις υποχρεώσεις, τις απολαύσεις, τις αναμνήσεις μας. Εξίσου αποκαλυπτικές για την ατομική και τη συλλογική ζωή είναι και οι εμπειρίες του ταξιδιού, της μετακίνησης, της έλλειψης στέγης, της ανάγκης του «ασύλου» κ.ά.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου θα διεξαχθούν επτά συναντήσεις στις 9, 16, 23, 30 Ιανουαρίου και στις 6, 13, 20 Φεβρουαρίου 2017. Περιλαμβάνονται τέσσερις διαλέξεις, δύο συζητήσεις γύρω από τα θέματα που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες και η παρουσίαση των projects που θα προκύψουν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου (Φιλ. Εταιρείας 12 & Τομπάζη 18).

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο «Χρήσιμης» Σύγχρονης Τέχνης στο Χαλάνδρι

Πρόκειται για ένα Εργαστήριο όπου με αφορμή τη σύγχρονη τέχνη γίνεται διάλογος γύρω από επίκαιρα κοινωνικά και προσωπικά ζητήματα και αποκαλύπτονται νέες όψεις της καθημερινής ζωής. Το Εργαστήριο «χρήσιμης» σύγχρονης τέχνης πραγματοποιείται σε τέσσερις αυτόνομους κύκλους συναντήσεων όπου γίνονται παρουσιάσεις και συζητήσεις με θέματα όπως η εργασία, η κατοικία, η υγεία, η δημόσια ζωή. Όσοι παρακολουθούν το Εργαστήριο καλούνται να συμμετέχουν ενεργά με ατομικά ή ομαδικά projects που αφορούν στην καθημερινή ζωή, παίρνουν αφορμή από έργα σύγχρονης τέχνης και πραγματοποιούνται με μέσα που όλοι διαθέτουμε (π.χ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει. Ελεύθερη συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], [email protected], τηλ. 210 6820464.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet