Δύο παραστάσεις φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο 9-10/7 το Φεστιβάλ Ρεματιάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Δύο παραστάσεις φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο 9-10/7 το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Τη μουσική παράσταση «Σμύρνη – Ιωνία  – Ελλάδα: Ταξιδεύοντας με μια αγκαλιά τραγούδια», για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τους καταξιωμένους ερμηνευτές του χώρου Γιώργο Υδραίο και Μαρία Σουλτάτου και τον νέο ερμηνευτή και μουσικό Δημήτρη Σαββαΐδη, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Κατά τη δίωρη συναυλία οι συντελεστές τραγουδούν τον έρωτα και την αγάπη σε στίχους και μουσική κορυφαίων ποιητών και συνθετών, ενώ με όχημα τη μουσική μας παράδοση υπόσχονται να μας ταξιδέψουν «πάνω από όλη την Ελλάδα, τα βουνά της και τα νησιά της».

Διεύθυνση ορχήστρας – επιμέλεια: Σπύρος Παγιάτης

Πλήκτρα – πιάνο: Σπύρος Παγιάτης

Μπουζούκι: Δημήτρης Σαββαΐδης

Κιθάρα: Στέλιος Καρύδας

Μπάσο: Αλέξανδρος

Ντραμς – τύμπανα: Νίκος Καρνάβας

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αρκάδων Γη στη Ρεματιά

Τη μουσικοχορευτική παράσταση Αρκάδων Γη, από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη-Δημοσθένη Μπουζαλά, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στη μουσική γη των Αρκάδων, στον χρόνο και στη μουσική ιστορία της Αρκαδίας, από τους ρυθμούς και τον αυλό του Πάνα μέχρι τη βυζαντινή μουσική και από τους παραδοσιακούς ήχους στις λαϊκές και σύγχρονες μελωδίες.

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου αναφέρει:

«Όταν η σύριγγα και το τύμπανο συναντούν το κλαρίνο και το μπουζούκι, τότε βλέπει κανείς το δέντρο της μουσικής από τις ρίζες ως τα κλαδιά του. Τότε καταλαβαίνει ότι αυτή είναι γη που πατούν οι Αρκάδες. Η Μουσική, είναι η γη των Αρκάδων.

Η μουσική, η αληθινή βέβαια μουσική, είναι ωφέλιμη άσκηση για όλους τους ανθρώπους, για τους Αρκάδες όμως είναι αναγκαία. (Πολύβιος, Ιστορίαι)».

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς/Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet