Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ακροπόλ Παλλάς ’61» από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020
Κινηματογράφος-Θέατρο

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ακροπόλ Παλλάς ’61» από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ακροπόλ Παλλάς ’61» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο παρουσιάζει μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στη Σοφία Βέμπο και τη Μαρία Κάλλας, μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1961, στο φουαγιέ του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ Παλλάς, στη γωνία της οδού Πατησίων και Στουρνάρη, καθώς ο δρόμος προς τις κατοικίες τους είναι κλειστός λόγω διαδήλωσης. Με τη συνοδεία του Κώστα, ενός εξαίρετου πιανίστα που εργάζεται στο ξενοδοχείο, θα ξεδιπλώσουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ αλλά και σημαντικές πτυχές της ζωής τους.

Συμμετέχουν

  • Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), στο ρόλο της Μαρίας.
  • Αργυρώ Καπαρού (κοντράλτο), στο ρόλο της Σοφίας.
  • Στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας.
  • Κείμενα – Σκηνοθεσία – Σύλληψη: Βασίλης Αναστασίου.
  • Κοστούμια: Μάικ Νικολάτος.
  • Βίντεο αρτ: Μπάμπης Σεβοζλίδης.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφους/ές και βαρήκοους/ες, ενώ θα διατεθεί ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης για τα εικαστικά αντικείμενα στον χώρο, με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών. Ακόμη, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ οι σκύλοι -οδηγοί τυφλών- είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους
χειριστές/τριές τους.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr.
  • Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα υπάρχει συνεισφορά προαιρετική σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet