Κέρδισε τις εντυπώσεις
Πολιτισμός

Κέρδισε τις εντυπώσεις

Ένα ενθουσιώδες κοινό υποδέχτηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, την Εθνική Λυρική Σκηνή, με την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» του έργου «Ντον Τζοβάννι», του Βόλφαγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Για περίπου δύο ώρες, οι θεατές απόλαυσαν τις ερωτικές περιπέτειες του Ντον Τζοβάννι, τον οποίο οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για την σκανδαλώδη φήμη του. Ο ισπανός ευγενής μοιάζει άνθρωπος χωρίς συμπόνια και αισθήματα, βλάσφημος και χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως, είναι και κύριος του εαυτού του κα των επιθυμιών του, φαίνεται να ορίζει την μοίρα του και στέκεται χωρίς φόβο μπροστά στον Θεό, ενσαρκώνοντας τις αξίες και τις ιδέες του Διαφωτισμού.

Μια εξαιρετική παράσταση-σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Χαλανδρίου, που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Χατζηκώνστα.

Την όπερα προλόγισαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Γιώργος Αγουρίδης, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» Γιάννης Τροχόπουλος και ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Κωνσταντίνος Αγγελής και Χρύσα Αγαπητού και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Βυτινάρου και Σίσσυ Δαμίγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet