Ξεδίπλωσε πτυχές από την παιδική της ηλικία η Μ. Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου της στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ξεδίπλωσε πτυχές από την παιδική της ηλικία η Μ. Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου της στο Χαλάνδρι

Το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι μεγαλώνει ανέμελα στην προσφυγική συνοικία της Νέας Σμύρνης μαζί με την οικογένειά του και τους Μικρασιάτες παππούδες, με φόντο τις διηγήσεις από τη «χαμένη πατρίδα» αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια της Μακρονήσου.

Με τον ερχομό της χούντας, βιώνει τις αιφνίδιες νυχτερινές εφόδους του Στρατού στο σπίτι, τις φυλακίσεις του πατέρα της, την εξορία. Εκεί, στη Ζάτουνα, σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, ο Μίκης και η Μυρτώ ζουν εξόριστοι, δέσμιοι, και το μικρό κορίτσι αλωνίζει τα αρκαδικά βουνά, τρέχει ελεύθερο στις απότομες πλαγιές, μυείται στα μυστικά της μουσικής και χορεύει… χορεύει ασταμάτητα, ρουφώντας τη ζωή! «My my my Delilah» .Και παντού φρουροί, χωροφύλακες· και μουσική. Σήμερα, παλεύει με τους δαίμονές της…

Συμπαραστάτες στο οδοιπορικό μνήμης της συγγραφέως, ο ποιητής Βασίλης Κουμής, ο οποίος ανέσυρε εικόνες από την πολύχρονη γνωριμία του με την οικογένεια του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης, που μετέδωσε με γλαφυρό ύφος σελίδες από το βιβλίο στους παρευρισκόμενους/ες.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, συγκινητική ήταν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία ξεδίπλωσε πτυχές από την παιδική της ηλικία, αλλά και από τη ζωή του Μίκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλα Καρατζά και Ανδρέας Οικονόμου, η πρόεδρος της ΟΓΕ – Παράρτημα Χαλανδρίου, Ελένη Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Χαλανδρίου, Μαρία Κουτούμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet