Πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ Ρεματιάς

Πέφτει η αυλαία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 με ένα θεατρικό workshop και την παράσταση «Interview» που ανεβαίνουν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της 1ης Συνάντησης Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών «Our Festival» που εντάσσεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Θεατρικό Workshop

Aπό την ομάδα «Fabrica Athens»

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens προσκαλεί σε ένα θεατρικό σεμινάριο ανοιχτό σε όσους έχουν, αλλά και όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο.

Με στοιχεία από διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές το σεμινάριο θα εστιάσει στο σώμα και τον λόγο μέσα από μια καθαρά συλλογική διαδικασία.

Ώρα έναρξης: 19:00

«Interview»

Aπό την ομάδα «Εμείς»

Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι (εξουσιαζόμενοι).

Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρώνακτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το «interview».

Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλλοντάς τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία κανιβαλιστική διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις.

Επόμενοι υποψήφιοι; Οι θεατές…

Η παράσταση έλαβε τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Το κείμενο της παράστασης δημιουργήθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια των προβών.

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θάνος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Επιμέλεια κοστουμιών: Σοφία Καψαμπέλη
Ηθοποιοί: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρράς

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet