«Δεν με χωρά ο τόπος/Μήδεια» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

«Δεν με χωρά ο τόπος/Μήδεια» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η θεατρική παράσταση «Δεν με χωρά ο τόπος/Μήδεια» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Πλεύσις» την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο Ρεματιάς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 «Νύχτες Αλληλεγγύης» που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Μία χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις της Ευριπίδειας Μήδειας. Ένα θέαμα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, η μιμική και το θέατρο αντικειμένων δημιουργούν δυναμικά εικαστικά τοπία που συνδέονται διαρκώς μέσα από τη μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Μηνά Εμμανουήλ.

Τα τρία βασικά πρόσωπα της τραγωδίας, η Μήδεια, ο Ιάσωνας και η Γλαύκη, τοποθετούνται πάνω σε μια μακρόστενη κινητή πλατφόρμα. Μια τοποθέτηση σκηνική και ταυτόχρονα αλληγορική, που αιχμαλωτίζει το ζωτικό χώρο των τριών χαρακτήρων και χαρτογραφεί το ταξίδι των διαπραγματεύσεών τους.

​Μία παράσταση άκρως ακροβατική και ριψοκίνδυνη, όπου η διαρκής ανατροπή και μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου, δίνει το στίγμα ενός εικαστικού θεάτρου.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί ακροβατικό θέαμα ανοικτού χώρου με τίτλο «Αόρατες πόλεις».

Δρώμενο «Αόρατες Πόλεις»Ένα ταξίδι φαντασίας στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο θεαμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες η «Πλεύσις» παρουσιάζει το ακροβατικό θέαμα «Αόρατες Πόλεις», μία παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο.

Ο σκηνικός χώρος αποτελείται από μία ειδική κατασκευή στην οποία τοποθετούνται έξι πολύ μεγάλοι σε ύψος στύλοι πάνω στους οποίους οι ερμηνευτές αναζητούν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν στιγμιότυπα από τη ζωή φανταστικών πόλεων με επίκεντρο την παρουσία των ανθρώπων σ’ αυτές. Πόλεις σύγχρονες όπου οι στύλοι μεταμορφώνονται σε μικρά διαμερίσματα, πόλεις του νερού όπου το νερό κυλάει μέσω ειδικών κατασκευών από στύλο σε στύλο καλύπτοντας βασικές ανάγκες με χιουμοριστική διάθεση, πόλεις μηχανικές όπου οι στύλοι συνδέονται με ειδικές κατασκευές δημιουργώντας ένα φουτουριστικό περιβάλλον, πόλεις που αναδύονται η μία μέσα από την άλλη.
Η παράσταση αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη σύγχρονη πόλη με στόχο την ανάδειξη της βαθιά ανθρώπινης πλευράς της.
Ένα θέαμα με άξονες την μιμική και την ακροβασία το οποίο σχολιάζει, επισημαίνει, αφηγείται με άφθονη δόση χιούμορ.

Συντελεστές της παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής

Ερμηνεία – Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής, Νατάσσα Ζαφειροπούλου, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Θένια Κουτρουμπή, Γιώργος Βρόντος, Ελευθερία Λάρδα.

Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη

Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη

Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Μαρούλης

Πληροφορίες για την παράσταση

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet