Συνεχίζει ακάθεκτη η Εθνική για την πρωτιά
Αθλητισμός

Συνεχίζει ακάθεκτη η Εθνική για την πρωτιά

Η Κροατία ήταν το τέταρτο κατά σειρά «θύμα» της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Η «γαλανόλευκη» αρμάδα νίκησε με 76-65 τους «χρβάτσκι», παρέμεινε αήττητη και πρώτη, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον Β΄ όμιλο και αύριο το βράδυ θα παίξει στη Σεβίλη με την Αργεντινή για την πρωτιά.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης οι Κροάτες κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν το γρήγορο παιχνίδι της Εθνικής, όμως Πρίντεζης και Μπουρούσης έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα μέσα από τη ρακέτα. Οι αντίπαλοι συμβάδιζαν ως το 6-6 (4΄), αλλά σε ένα τρίλεπτο οι διεθνείς έτρεξαν σερί 6-0 και προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (12-6).

Προεξαρχόντων των Λαφαγιέτ και Σίμον οι Κροάτες κατέβασαν τη διαφορά, αλλά τότε ξεκίνησε δράση ο Καϊμακόγλου, χάρις στις ενέργειες του οποίου η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (16-14). Στη συνέχεια οι Ζήσης και Καϊμακόγλου άρχισαν να ευστοχούν από τα 6,75, ο Μπουρούσης κυριάρχησε στον αέρα και με επιμέρους σκορ 20-9 η Ελλάδα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 36-23.

Με την άμυνα να «τσακίζει κόκαλα» η Κροατία σκόραρε μόλις δύο πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου και η διαφορά έφτασε στο +19 (44-25) στο 26΄. Η «αφύπνιση» του Μπογκντάνοβιτς (12 πόντοι σε αυτό το διάστημα), αλλά και κάποια άστοχα ελληνικά σουτ από την περιφέρεια έφερε ένα 5-14 για τους Κροάτες, που μείωσαν σε 49-39, για να διαμορφώσει ο Σλούκας το σκορ τρίτου δεκαλέπτου (51-39).

Το παιχνίδι της Ελλάδας στη συνέχεια ξαναπέρασε στη ρακέτα, οι Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας έδωσαν ενέργεια και σκορ, ενώ με έξι συνεχείς πόντους του Καϊμακόγλου το σκορ έγινε 60-45. Η άμυνα ζώνης του Ρέπεσα διασπάστηκε με παιχνίδι μέσα στη ρακέτα (Μπουρούσης), ενώ στην περιφέρεια Παπανικολάου και Καλάθης «αγρυπνούσαν» και οδήγησαν την Εθνική στη μεγάλη νίκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet