Άσκηση ετοιμότητας για την ασφάλεια του Internet θα κάνει η Ε.Ε.
Print Friendly, PDF & Email
Επιστήμη & Τεχνολογία

Άσκηση ετοιμότητας για την ασφάλεια του Internet θα κάνει η Ε.Ε.

Tη μεγαλύτερη άσκηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο διεξάγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕΝΙSA).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότερες από 200 οργανώσεις και 400 επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από 29 ευρωπαϊκές χώρες δοκιμάζουν την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση επιθέσεων στο κυβερνοχώρο σε ολοήμερη προσομοίωση που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Στο πλαίσιο της Cyber Europe 2014 εμπειρογνώμονες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εθνικών ομάδων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην πληροφορική, υπουργείων, εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, δοκιμάζουν τις διαδικασίες που εφαρμόζουν και τις ικανότητές τους σε μια άσκηση προσομοίωσης μεγάλης κλίμακας με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Θα εξεταστούν περισσότερα από 2.000 ξεχωριστές περιπτώσεις στον κυβερνοχώρο, όπως επιθέσεις υπηρεσιών στο διαδίκτυο, αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών και μέσων ενημέρωσης για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, παραποιήσεις ιστότοπων (επιθέσεις που αλλάζουν τη μορφή ενός ιστότοπου), διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών, επιθέσεις κατά υποδομών ζωτικής σημασίας, όπως τα δίκτυα ενέργειας ή τηλεπικοινωνιών, και θα δοκιμαστούν οι διαδικασίες ενεργοποίησης και συνεργασίας της Ε.Ε.

Πρόκειται για μια άσκηση που πραγματοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην οποία συμμετέχουν διάφορα κέντρα ασκήσεων, υπό την εποπτεία ενός συντονιστικού κέντρου ελέγχου.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο ENISA το 2013 οι παγκόσμιες διαδικτυακές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο περίπου και ο συνολικός αριθμός παραβιάσεων δεδομένων ήταν κατά 61% υψηλότερος απ΄ ότι το 2012.

Καθεμία από τις οκτώ κορυφαίες παραβιάσεις δεδομένων είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες εκατομμύρια αρχεία δεδομένων, ενώ εκτέθηκαν 552 εκατομμύρια ταυτότητες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έγκλημα και η κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν παγκοσμίως από 300 δισ. έως 1 τρισ. δολάρια ΗΠΑ το 2013.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet