Αριστοτέλης και Σύγχρονη Φυσική στο ΑΠΘ
Επιστήμη & Τεχνολογία

Αριστοτέλης και Σύγχρονη Φυσική στο ΑΠΘ

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Αριστοτέλης και Σύγχρονη Φυσική. Εορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ίδρυση του CERN» διοργανώνουν το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του εν λόγω συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου του CERN και των νέων εξελίξεων στον χώρο της Φυσικής και των Στοιχειωδών Σωματιδίων, καθώς και η ανάδειξη της βαθιάς εννοιολογικής τους συγγένειας με τη φιλοσοφία της φύσης του Σταγειρίτη Φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν οι φυσικοί και φιλόσοφοι: Ιγνάτιος Αντωνιάδης, φυσικός (Ινστιτούτο Albert Einstein, Πανεπιστήμιο της Βέρνης, Ελβετία και École Polytechnique, Παρίσι, Γαλλία), Ιωάννης Αντωνίου, καθηγητής Μαθηματικών του ΑΠΘ, Βίκτορ Γκόμες Πιν, καθηγητής Φιλοσοφίας του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, Ισπανία. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, Βέλγιο, Πάνος Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ιωάννης Σειραδάκης, καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, πρόεδρος ΔΙΚΑΜ, ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Τσεσμελής, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του CERN, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.dikam.auth.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet