Ανάσες αισιοδοξίας από διευθυντή ΜΕΘ ΚΑΤ: Δεν κάναμε καμία εισαγωγή Covid – Αποδίδει ο σχεδιασμός για το ΕΣΥ
Κοινωνία

Ανάσες αισιοδοξίας από διευθυντή ΜΕΘ ΚΑΤ: Δεν κάναμε καμία εισαγωγή Covid – Αποδίδει ο σχεδιασμός για το ΕΣΥ

Ο κ. Αλαμάνος, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε πως υπάρχει σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπερτόνισε την αύξηση των κλινών αλλά και τη μετατροπή του Θριάσιου σε νοσοκομείο για περιστατικά Covid-19 και πρόσθεσε πως αν και υπάρχουν προβλήματα το σύστημα ανταποκρίνεται. Παράλληλα, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα.

Το νοσοκομείο ΚΑΤ διαθέτει 51 κλίνες και συνεχίζει τις εισαγωγές με αποτέλεσμα οι 31 κλίνες να είναι μόνιμα κατειλημμένες. «Τη νύχτα είχαμε δέκα εισαγωγές, αλλά δεν είχαμε Covid εισαγωγές και αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να το αναφέρουμε, η κλινική έχει 50 covid κρεβάτια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 27 άτομα, εχθές βρήκαμε μόνο έναν άνθρωπο με Covid, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση και θα πάει σπίτι του, δεν κάναμε καμία εισαγωγή» δήλωσε ο κ. Αλαμάνος.

Σημείωσε πως το ΚΑΤ δεν είχε ποτέ διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλα τα νοσοκομεία να νοσηλεύσουν ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα για την εισαγωγή τους σε μονάδες ΜΕΘ.

«Άκουγα τον υπουργό Υγείας, ότι ανοίγει και το Θριάσιο ως νοσοκομείο covid, μετά το Σισμανόγλειο και τον Ερυθρό, αλλά και οι 51 κλίνες που ανοίγουν, δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ. Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει σχεδιασμός, τον βλέπουμε τον σχεδιασμό, φανταστείτε ότι πριν ένα χρόνο είχε έρθει γιατρός του ΕΚΑΒ και μετρούσε όλες τις παροχές που μπορούν να μπουν αναπνευστήρες, σαφώς είναι οργανωμένοι».

«Ιός killer»

Υπογράμμισε, όμως, ότι «το πρόβλημα δεν είναι αυτό, σίγουρα είμαστε οργανωμένοι, το πρόβλημα είναι οι νεκροί. Αυτός ο ιός είναι “killer”, αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, πρέπει να φοράμε μάσκα και μάλιστα διπλή όσοι μπαίνουν στα ΜΜΜ, να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας, η πρόληψη είναι το παν, αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet