Γρήγορες μετεγγραφές για τους μη έχοντες φοιτητές
Κοινωνία

Γρήγορες μετεγγραφές για τους μη έχοντες φοιτητές

Νέες ευεργετικές διατάξεις για τις οικογένειες που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ανακοίνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου, οπότε ο υπουργός αναμένεται να κάνει τις γενικότερες προγραμματικές δηλώσεις του για την Παιδεία.

Ο θεσμός των μετεγγραφών είχε προσφάτως αλλάξει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, η οποία κατάργησε τις ειδικές κατηγορίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφήνοντας παράλληλα ελεύθερες τις μετεγγραφές για όσους ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Ως σήμερα οι μετεγγραφές καθυστερούσαν πολύ στα πανεπιστήμια υποδοχής λόγω του μεγάλου αριθμού των πρωτοετών φοιτητών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι δικαιούχοι να χάνουν έως και εξάμηνο.

Για την εφαρμογή του νόμου αυτού εκκρεμούσαν κάποιες διευκρινιστικές διατάξεις.

Στόχος των νέων διατάξεων που μελετώνται από το υπουργείο είναι να εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, αλλά και να ολοκληρώνεται η διαδικασία της μετεγγραφής γρήγορα και χωρίς αναβολές. 

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Θα είναι τέτοια τα κριτήρια, που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη. Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα, δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά χρειάζεται απλή συναίνεση των πανεπιστημίων. Αφού δεν χρειάζονται χρήματα, είναι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να στηρίξουν την οικογένεια. Παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμό, χωρίς να δίνεις χρήματα που δεν έχεις. Την Τετάρτη θα γίνει η ανακοίνωση αυτού του μέτρου. Είναι μέτρο διευκόλυνσης που δεν προϋποθέτει χρήματα και δαπάνες του κράτους και ψεύτικες υποσχέσεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet