Δεύτερη μέρα κατάθεσης για τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα
Κοινωνία

Δεύτερη μέρα κατάθεσης για τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και εκ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Η Μ. Φύσσα θα δεχθεί αυτή τη φορά τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, καθώς και συνηγόρων υπεράσπισης για το μοιραίο βράδυ του φονικού της 17ης -ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, παράλληλα, και η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για τη χρήση τεχνικών μέσων εντός της δικαστικής αίθουσας, στις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε όλοι οι παράγοντες της δίκης να έχουν πρόσβαση σε βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, συνήγορος της πολιτικής αγωγής εκδήλωσε την πρόθεσή του να προβάλει βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, προκειμένου να θέσει ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα, ενώ λίγο αργότερα προκλήθηκε πανδαιμόνιο στην αίθουσα όταν επιχείρησε να της δείξει φωτογραφία από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Πατέλη. Συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων είχαν σηκωθεί όρθιοι και ζητούσαν να δουν το ντοκουμέντο.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα στο πρώτο σκέλος της φορτισμένης συναισθηματικά κατάθεσής της αποκαλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ρουπακιά δολοφόνο, αποφεύγοντας να προφέρει το όνομά του. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μίλησε για το μίσος που καλλιεργείται στους χρυσαυγίτες για το διαφορετικό, την κάθετη δομή της οργάνωσης, πεπεισμένη ότι δεν κουνιούνται αν δεν πάρουν άνωθεν εντολή. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλληλουχία τηλεφωνημάτων το μοιραίο βράδυ, επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία έφθασε μέχρι τον Γιάννη Λαγό και εν τέλει τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Δεν δίστασε μάλιστα να εξομοιώσει Αστυνομία και Χρυσή Αυγή –«είναι ένα» είχε πει χαρακτηριστικά-, καθώς τη νύχτα της δολοφονίας οι αρχές έμειναν απαθείς απέναντι στο σκηνικό της έντασης που είχε προηγηθεί.

Πηγή: in.gr/Ελευθερία Κόλλια

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet