Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Νέα χαράτσια για τους γονείς ετοιμάζει η δημοτική αρχή
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Νέα χαράτσια για τους γονείς ετοιμάζει η δημοτική αρχή

Στη δημαρχιακή επιτροπή της Τρίτης 21 Μαΐου η δημοτική αρχή Πεντέλης έφερε ως θέμα τη λήψη απόφασης για τον επανακαθορισμό των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι το θέμα αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να επανατοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Ωστόσο, «η δημοτική αρχή το έφερε στη Δημαρχιακή Επιτροπή προκειμένου να μην μάθουν οι Πεντελιώτες γονείς τα νέα χαράτσια που τους ετοιμάζει», όπως υποστηρίζει η παράταξη, προσθέτοντας ότι ο Δήμος ετοιμάζει «μπουναμά» στους γονείς, που ξεκινά από 70 ευρώ και φθάνει μέχρι και τα 250 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί η προσχολική αγωγή να αποτελεί εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα του κάθε παιδιού και του κάθε γονέα να έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτό», καταθέτοντας και τις πάγιες διεκδικήσεις της για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και συγκεκριμένα:

  • Μια θέση για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας σε δημόσιες και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χωρίς κληρώσεις και αποκλεισμούς. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις.
  • Μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού, καθαριότητας και βοηθητικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
  • Αναβάθμιση του παιδαγωγικού περιεχομένου, με αναβαθμισμένο επιστημονικό πρόγραμμα, μείωση της αναλογίας παιδιών / παιδαγωγών, σύγχρονα κτίρια που να υποστηρίζουν την καθημερινότητα με επιστημονικούς όρους.
  • Σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν δίκτυο πρώιμης διάγνωσης από τις αναγκαίες ειδικότητες αναπτυξιολόγων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και πρώιμης παρέμβασης από μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών, καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων, με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet