Δικαστές ΣτΕ για «Ρουβίκωνα»: Ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δικαστές ΣτΕ για «Ρουβίκωνα»: Ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες

Να βρεθούν οι ένοχοι της χθεσινής (21/5) επίθεσης του «Ρουβίκωνα» και να προστατευτεί αποτελεσματικά το κτήριο ζητούν οι δικαστές μέλη του ΣτΕ και κάνουν λόγο για «βία».

Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την επίθεση στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας αστυνομικός, αναφέρουν:

«Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες όπως η χθεσινή το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.

»Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτηρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.

»Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet