Εξαρθρώθηκε η δεύτερη «καμόρα» των Ρομά – Επτά συλλήψεις
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε η δεύτερη «καμόρα» των Ρομά – Επτά συλλήψεις

Να εκμεταλλευτεί τις… γνώσεις που απέκτησε ως περιφερειακός μέλος της «Καμόρα των Ρομά», ηγούμενος της δεύτερης γενιάς της συμμορίας που ευθύνεται για εκατοντάδες διαρρήξεις και ληστείες επιχείρησε ένας 27χρονος Ρομά.

Πρόκειται για το αρχηγικό στέλεχος της σπείρας που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη από τη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας στη Δυτική Αττική, με επτά συλλήψεις Ρομά ηλικίας 26 έως 47 ετών. Τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει τουλάχιστον 31 κλοπές από οικίες, δύο ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από ΙΧΕ αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής αξιωματικούς της έρευνας τις επόμενες ημέρες θα ταυτοποιηθούν κι άλλες περιπτώσεις κλοπών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Να σημειώσουμε ότι, όπως και η πρώτη γενιά της «Καμόρα των Ρομά» οι επτά συλληφθέντες διαβιούσαν πολυτελώς, χάρη στα κέρδη από την εγκληματική τους δραστηριότητα -τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες-. Η σπείρα επέλεγε να «χτυπά» μονοκατοικίες, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής. Όσον αφορά το modus operandi, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα «επιχειρησιακά» μέλη της, (ηλικίας 26, 26, 27, 31 και 31 ετών), είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι λοιποί συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων.

Πώς «χτυπούσαν» τις μονοκατοικίες

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία, σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι, προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και  χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των (19.860) ευρώ,
  • δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα,
  • 21 χρυσές λίρες και δύο φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα,
  • 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
  • δύο κυνηγητικά όπλα,
  • πληθώρα καρτών SIM και διάφορα έγγραφα.

Πηγή: reader.gr / Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet