Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων στην Αττική
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων στην Αττική

Εγκληματική οργάνωση σωματεμπόρων που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, παραβίασης σφραγίδων, πλαστογραφίας, αντίστασης και νόμου περί όπλων.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε έπειτα από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών από την Ουκρανία.

Οι δράστες εντόπιζαν τα θύματά τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους μέσω κέντρων διασκέδασης ή οίκων ανοχής.

Τα μέλη της οργάνωσης έφτιαχναν εικονικά συμβόλαια εργασίας, τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώσουν το υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, καθώς και σε τέσσερις οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις Έλληνες και μία γυναίκα από τη Βουλγαρία) για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία, καθώς και άλλα τρία άτομα για σωματεμπορία. Ταυτόχρονα, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα, όπως παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση και διευκόλυνση ακολασίας.

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.670 ευρώ, ένα πιστόλι, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 13,5 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας, εγγράφων και σημειώσεων, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες είχαν προχωρήσει σε σεξουαλική εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 22 γυναικών. Επίσης, σε δύο γυναίκες – θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet