«Καμπανάκι» Ν. Χαρδαλιά: Περιμένουμε κορύφωση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Καμπανάκι» Ν. Χαρδαλιά: Περιμένουμε κορύφωση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου

«Καμπανάκι» για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα χτυπά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, καθώς αναμένεται κορύφωση από τα μέσα Απριλίου.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς απαντάει σε κρίσιμες ερωτήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και αποκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη αγωνία του είναι το ΕΣΥ.

«Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να αντέξει το ΕΣΥ. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα. Όσον αφορά την οικογένειά μου, με ρωτούν ό,τι με ρωτάτε κι εσείς! Πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Και τους απαντώ το ίδιο. Μένουμε σπίτι για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο crash test. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει και δεν το έκαναν, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Κοιτάξτε… Θα σας αποκαλύψω κάτι. Μέσα Ιανουαρίου, πριν καλά καλά η επιδημία σκάσει στην Ιταλία ή στην Ευρώπη, εμείς στην Πολιτική Προστασία είχαμε ήδη ενεργοποιήσει τα κατάλληλα πρωτόκολλα και είχαμε ήδη συγκαλέσει, με εντολή του πρωθυπουργού, σχετικές συσκέψεις. Πριν τελειώσει ο Ιανουάριος είχαν ήδη υπάρξει κυβερνητικές εντολές για τη δημιουργία task force. Και από τον Φεβρουάριο υπήρχε ήδη εγκεκριμένο ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά αυτή η μάχη δεν είναι κυβερνητική. Δεν είναι ατομική. Δεν είναι μοναχική. Είναι συλλογική».

Όσο για τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτών στην τήρηση των μέτρων αποτροπής διασποράς του ιού εν όψει του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς απαντά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»: «Από τη μέρα που εφαρμόσαμε την καθολική απαγόρευση και την έξοδο από το σπίτι μόνο μετά από έγγραφη ενημέρωση, η κίνηση στους δρόμους καταγράφει αισθητή πτώση. Είμαι συνεπώς αισιόδοξος ότι οι Έλληνες θα πειθαρχήσουμε. Εξετάζουμε τα δεδομένα μέρα με τη μέρα και προχωράμε βήμα βήμα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet