Καπραβέλος για εμβόλιο: Χωρίς τείχος ανοσίας θα μας καταστρέψει η μετάλλαξη Δέλτα
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Καπραβέλος για εμβόλιο: Χωρίς τείχος ανοσίας θα μας καταστρέψει η μετάλλαξη Δέλτα

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμών που νόσησαν από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας από τα αντισώματα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια νοσηλεύτρια. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μια νοσηλεύτρια εμβολιάστηκε πλήρως στις διακοπές της και ενώ είχε αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας, νόσησε, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. «Κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε. Είναι ο καιρός να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», τόνισε. 

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, καθώς χωρίς αυτό η μετάλλαξη Δέλτα θα μας καταστρέψει.

«Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε. Παράλληλα, εξήγησε ότι το σύστημα υγείας δεν πρέπει να ξαναπιεστεί, αναφέροντας ότι αν και δεν υπήρχαν πολλές εισαγωγές με κορωνοϊό η υπόλοιπη εφημερία ήταν δύσκολη. «Δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ρυθμός των νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές και είδαμε τον χάρο με τα μάτια μας».

Επίσης, ανέφερε πως «από τη στιγμή που τα μοντέλα πρόβλεψης μιλάνε για αύξηση κρουσμάτων και μάλιστα από μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη, όπως είναι η ινδική (Δέλτα), με δεδομένο τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, η πρόληψη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και να προσέξουμε με μάσκες και αποστάσεις, αποτελεί κρίσιμο σημείο να αποτρέψουμε την καταστροφή του τέταρτου κύματος».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet