Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δ. Σαρηγιάννη για 7.000 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο
(Πηγή: eurokinissi)
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δ. Σαρηγιάννη για 7.000 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς προέβλεψε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι των Αύγουστο. Ο καθηγητής έκανε λόγο για 7.000 κρούσματα ημερησίως εάν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

«Σημαντική άνοδος της πανδημίας για όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στη χώρα, για την «Α» τη βρετανική μετάλλαξη, για τη Β1318 την πρώην νιγηριανή, για τη «Δ» και για την πρώην νοτιοαφρικανική. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της «Δ» είναι η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητά της. Υπολογίζεται γύρω στο 60% με 70% πιο γρήγορη από την αντίστοιχη μεταδοτικότητα της «Α» για παράδειγμα» δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας, κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων απ’ όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ανέβασε τις προηγούμενες προβλέψεις του, καθώς πλέον γίνονται περισσότερα τεστ ημερησίως.

«Γίνονταν γύρω στα 40.000 τεστ. Αυτή τη στιγμή γίνονται γύρω στις 75-80.000 τεστ κατά μέσο όρο τις ημέρες της εβδομάδας. Τα 3.600 αν τα πολλαπλασιάσετε επί δύο γίνονται εύκολα 7.200. Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα φθάσουμε κοντά στις 7.000 τον Δεκαπενταύγουστο ως κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, με την πιθανότητα να φθάσουμε σε συγκεκριμένες μέρες και λίγο παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για το αν κολλήσουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είπε: «Σχεδόν, όχι όλοι, οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φθάσουμε σε επίπεδο συνολικής ανοσίας που θα σταματήσει τη μεγάλη διασπορά. Το δίλημμα για εμάς είναι: εμβολιαζόμαστε και δημιουργούμε την ανοσία τεχνητά, χωρίς πολλά προβλήματα ή την αφήνουμε να δημιουργηθεί φυσικά, δυστυχώς με πολλά προβλήματα και όχι λίγα όπως νομίζουμε».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet